Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Robert Sighiartău alături de primarii celor două orașe câștigate de PNL în prima conferință de presă post-alegeri: ”cu toată forța, cu echipa noastră vom ține steagul Dreptei sus”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul PNL Robert Sighiartău a făcut primele declarații post-alegeri în prima conferință de presă a liberalilor în care a fost însoțit de cei doi primari de orașe ai PNL BN care și-au recâștigat funcțiile după 9 iunie: Dorin Vlașin (Năsăud) și Cătălin Bota, (Sângeorz Băi) primar interimar câștigător în prima sa confruntare electorală. Robert Sighiartău a trecut în revistă rezultatul alegerilor, le-a mulțumit celor care au ales PNL subliniind că cei 49 000 de oameni care l-au votat, cu siguranță nu se simt reprezentanți de modul în care PSD guvernează județul și ca acesta este încă nu-i permite să abandoneze lupta. Deputatul PNL spune și că în județ liberalii au nevoie și de o analiză organizatorică pentru a funcționa mai bine la următoarele alegeri. 

”Vreau în primul rând să încep prin a le mulțumi tuturor bistrițenilor care ne-au votat și aici mă refer mai ales la cei peste 49.000 de votanți care au ales să mă voteze pe mine, apoi echipa de consilieri județeni, primarii noștri. Mă bucur să fiu alături de doi învingători – Dorin Vlașin de la Năsăud și Cătălin Bota de la Sângeorz-Băi.  Vreau să le mulțumesc, de asemenea, tuturor primarilor Partidului Național Liberal, care au câștigat. Avem 4 primari noi la Rebra, la Salva, Uriu, Cetate, care, din punctul meu de vedere, vor confirma prin rezultate tot ceea ce toată încrederea pe care le-au acordat o cetățenii. De asemenea, vreau să le mulțumesc tuturor primarilor care au câștigat, indiferent de coloratura politică, pentru că sigur a câștigat cu ajutorul cetățenilor și merită toată aprecierea”, a mai spus Robert Sighiartău.

Sighiartău  a mai  spus și că el și echipa sa sunt datori celor 49 000 de oameni care l-au ales să țină steagul Ddeptei sus: Sigur că asta (voturile) mă obligă foarte mult să țin steagul dreptei sus în județul Bistrița-Năsăud să continui lupta cu administrația Radu Moldovan. E clar că cei 49.000 de oameni nu se regăsesc în modul în care se administrează județul asta, în contextul în care eu am reușit să expun doar o parte din problemele județului în timpul acesta scurt de 2 luni de zile. Însă, cu toată forța, cu echipa noastră vom ține steagul Dreptei sus”, a declarat  Robert Sighiartău în prima conferință de presă făcutpă de PNL după alegeri.

Sighiartău: este o analiză pe care o facem în forurile interne să vedem ce este de făcut

Deputatul Robert Sighiartău spune, susținut și de Dorin Vlașin primarul din Năsăud că PNL se va reorganiza, pentru că este nevoie de un bilanț și o analiză la nivelul filialei. “Să vedem ce e de făcut, pentru că știți foarte bine că urmează două bătălii importante – alegerile prezidențiale și alegerile parlamentare. Și atunci trebuie să facem o analiză organizatorică, pentru că avem ceva pierderi și din păcate, avem opt primari  care au pierdut alegerile, plus  anumite zone unde n-am avut candidați plus probleme organizatorice care sigur ne-au afectat în această bătălie cu acest colos al Partidului Social Democrat. Dar asta este o analiză pe care o facem în forurile interne să vedem ce este de făcut, pentru că smeriți vom lua deciziile care trebuie luate pentru ca Partidul Național Liberal Bistrița-Năsăud  aici să redevină ce a fost odată, să redevină partidul câștigător al alegerilor”, a mai spus Sighiartău.

 

Share.

About Author

Un comentariu

 1. Nici nu mai contează analiza rezultatelor la locale în Județul Bistrița-Năsăud care oricum a fost si rămâne un județ rosu. Mai surprinzător este faptul că în urma alegerilor locale din 9 iunie, 2024 harta României s-a înrosit din nou masiv, după ce la precedentele alegeri din anul 2020 atmosfera era mai respirabilă.
  Tot răul vine de la aceşti imbecili care ne guvernează cum ar spune André Santini în cartea sa intitulată „Ces imbéciles qui nous gouvernent: manuel lucide et autocritique à l’usage des hommes politiques”.
  Numai că la guvernare se ajunge în urma unor alegeri democratice. Codul Electoral din România prevede că alegerile se desfăşoară cu respectarea caracterului universal, egal, direct, secret şi liber exprimat al votului. De asemenea, cetăţenii români au dreptul de a alege şi de a fi aleşi, indiferent de rasă, sex, naţionalitate, origine etnică, limbă vorbită, religie, afiliere politică, origine socială, în condiţiile legii. Totul e ca aceste principii să fie respectate. Altfel ajungem la constatarea lui George Orwell, potrivit căruia „Un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători, nu este victimă, ci complice.”
  Din păcate la noi s-a mers mereu pe principiu de a alege „răul mai mic”. Cel mai elocvent exemplu s-a întâmplat în anul 2014 cu alegerea în primul mandat al presedintelui Klaus Iohannis, care după realegerea sa din anul 2019 pentru al doilea mandat a devenit „răul cel mare”.
  Totul a inceput in noiembrie, 2021 când Iohannis din comoditate, in loc sa medieze refacerea coaliției de guvernare PNL – USR – UDMR, a adus PSD la guvernare in alianta cu PNL, desi unii liberali precum Dan Motreanu a explicat că nu vede diferenţa dintre această aliantă cu PSD şi vechiul USL- un proiect făcut în opoziție pentru a fi votaţi sau nu, dar în niciun caz construit după ce şi- au aruncat reciproc vorbe grele. Dan Motreanu a spus și că după ruperea USL, mai bine de 7 ani, PNL a încercat se se desprindă de acel proiect: ”Majoritatea votantului PNL este anti-PSD, iar acum ne propuneţi să ne intoarcem din nou in braţe la PSD şi astfel să existe posibilitatea de a pierde o întreagă generaţie de votanţi PNL”.
  Asadar, Klaus Iohannis este cel care, pentru linistea lui la Cotroceni, a adus PSD la Guvernare, desi Partidul Național Liberal avea o decizie statutară a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD, ceea ce a dus la ruperea partidului, prin care adevăratii liberali au părăsit partidul si au infiintat o noua formatiune „FortaDreptei” care militeaza pentru o guvernare liberală de dreapta.
  Argumentul invocat pentru realizarea coalitiei dintre PNL și PSD era „stabilitatea guvernării”, dar până la urmă s-a dovedit că in loc de stabilitate s-a ajuns la stagnare. Astfel, s-a convenit ca primul-ministru și alte câteva ministere importante să fie schimbate la fiecare 1 an și jumătate. Prima dată a fost numit premier liberalul Nicolae Ciucă iar guvernul său a fost investit pe 25 noiembrie, 2021. După ce acesta a dormit in cizmele statului timp de 1 an și jumătate, pe 12 iunie 2023, Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de prim-ministru si a urmat rotativa pe 15 iunie 2023, cand Marcel Ciolacu a fost învestit de către parlament în funcția de prim-ministru.
  In loc să se concentreze pe realizarea reformelor prevăzute in programul de guvernare, cele două partide s-au ocupat mai mult de tot felul de manevre nedemocratice prin lipsa de coerenţă a deciziilor ceea ce a reprezentat o frână in dezvoltarea economică a ţării. Astfel au mai trecut 4 ani degeaba in care cei doi lideri ai colaltiei au fost mai preocupati de amânarea reformelor atât de necesare economiei si astfel am ajuns in anul 2024 cu un nou ciclu de alegeri si cu o ţară înglodată in datorii.
  Ba mai mult, liberalii cu Ciucă plantat de Iohannis la vârful PNL nu-şi mai respectă nici propriile principii.
  Deviza PNL „PRIN NOI ÎNȘINE!” a fost încălcată, desi la sedinta de la Sinaia din noiembrie, 2023 liberalii au votat în unanimitate să nu facă alianţă electorală cu PSD şi să meargă pe listă proprie la alegerile din 2024.
  Nicolae Ciucă spunea atunci că in cadrul sedintei de la Sinaia conducerea PNL a analizat trei scenarii privind alegerile din anul 2024 si anume: participarea pe listă proprie, o alianţă cu PSD sau o coaliţie de dreapta mai largă. La finalul sedintei, acelasi Ciucă anunta triumfal că PNL a ales calea “prin noi înşine” în alegerile din 2024, respectiv să meargă pe listă proprie şi să nu facă alianţă cu PSD. Votul a fost dat în unanimitate în şedinţa conducerii partidului. Un vot fără nici o valoare, atâta vreme cât la actualele alegeri europarlamentare liberalii au urcat in remorca PSD , candidând pe listă comună in loc să meargă prin ei înşişi asa cum au stabilit la Sinaia.
  Păcat că liberalii n-au învătat nimic din greselile trecutului cu USL si s-au lăsat împinsi de Iohannis si Ciucă in remorca PSD-istă.
  In campania pentru alegerile locale din 9 iunie, 2024 PNL si PSD aflate in monstruoasa coalitie de guvernare, au atacat furibund USR demonizându-i pe candidatii din Alianța Dreapta Unită. Cu toate astea marii perdanți au fost cei din PNL
  De data asta , după votul din 9 iunie PSD a obținut controlul în 25 de județe, în timp ce PNL a câștigat numai 12 județe. Social-democrații au câștigat în plus cinci Consilii Județene detinule de liberali si anume: Timiș, Vrancea, Caraș-Severin, Maramureș, Neamț și Suceava.
  Ba mai mult Județul Timis a fost vândut ca la piață PSD-ului, după ce presedintele CJ si liderul liberalilor din Timiș, Alin Nica, a fost demis, deoarece s-a opus alianței cu PSD. In dorința coalitiei PSD-PNL de a-l înlătura pe Dominic Fritz de la primăria Timișoara, Nicolae Ciucă a negociat cu Marcel Ciolacu să sustină candidatura liberaluluil Nicolae Robu la primărie, la schimb cu candidatura PSD-istului Alfred Simonis la Consiliul Judetean, sacrificându-l pe liberalul Alin Nica.
  (Vezi: https://financialintelligence.ro/alin-nica-demiterea-de-la-sefia-organiz…)
  Asadar, socoteala de acasă nu se potriveste cu cea din târg. Si astfel, Dominic Fritz a fost reales primar la Timișoara iar Alfred Simonis presedinte CJ Timiș. Si astfel Nicolae Ciucă a rămas cu buza umflată după ce i-a făcut cadou PSD-ului presedintia CJ Timiș.
  In loc să se trezească la realitate si să-si asume esecul, PNL vrea să meargă cu candidatul Nicolae Ciucă la alegerile prezidentiale, desi înafară de faptul că este un slab politician si un prost comunicator, mai are si o mare problemă legată de plagiatul tezei sale de doctorat :
  (Vezi: https://www.edupedu.ro/tag/plagiat-nicolae-ciuca/)

Lasă un comentariu