Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

REPER și-a votat echipă de negociere cu viitoarea conducere a USR. Ce mișcări postelectorale au făcut

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

REPER-ul, partidul coordonat în județ de deputatul Lorant Sas a anunțat că la primul examen electoral al formațiunii vor avea consilieri locali în Dumitra și Josenii Bargaului, cele două comune în care au avut și candidați de primar și unde au avut liste de consilieri. La nivel central la analiza rezultatelor cei doi co=presedinti, europarlamentarii Ramona Strugariu și Dragoș Paslaru și-au depus mandatele, însă colegii de partid le-au reconfirmat mandatele. Partidul care s-a rupt din USR a convenit sa-si faca echipă de negociere care să poarte discuții cu noua conducere a USR.

Într-un comunicat de presă  semnat de deputatul Lorant Sas REPER Bistrița-Năsăud a  transmis “. La nivelul județului Bistrița-Năsăud, am avut candidați la Consiliul Județean (președinte și consilieri), la Consiliul Local al municipiului Bistrița, la Primăria și Consiliul Local al comunelor Dumitra și Josenii Bârgăului. Încep prin a mulțumi tuturor celor care au votat candidații REPER la alegerile locale și la alegerile europarlamentare. Suntem recunoscători pentru încrederea acordată și, acolo unde vom ocupa funcții alese, vom încerca să nu vă dezamăgim. În Bistrița-Năsăud vom avea consilieri locali în Dumitra și Josenii Bârgăului, oameni apreciați de către comunitățile locale, aflați la al doilea mandat în administrația publică locală. Suntem mândri de voi, Ionică Platon și Sandu Buhai!” a scris Lorant Sas.

La alegerile europarlamentare REPER a a avut în județ 2,68%, cu aproape 6% în municipiu unde a obținut al 4-lea scor cu 2113 voturi, la mică distanță (de 800 voturi de Alianța Dreapta Unită USR-PMP-)

Două mandate de primari în țară

Partidul REPER a obținut 2 mandate de primari și 59 de mandate de consilieri locali/CGMB. Remarcăm succesul colegilor noștri în alegerile locale din Cluj-Napoca și București, semn că notorietatea partidului, generată de seriozitatea politicienilor REPER, s-a consolidat mai ales la nivelul urbanului mare.

Rezultatul la alegerile europarlamentare, unde peste 300.000 de români ne-au acordat votul, însă nu am atins pragul electoral, ne lasă un gust amar, atât din punctul de vedere al organizării acestor alegeri (comasarea lor, modificarea legii electorale, îndepărtarea din secțiile de vot a reprezentanților REPER, lipsa votului electronic, fraudarea numărătorilor etc.), cât și a mandatelor de europarlamentari repartizate formațiunilor extremiste, în detrimentul celei mai performante delegații de europarlamentari români din istorie (Dacian Cioloș, Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Dragoș Tudorache, Alin Mituța).

Consiliul Național REPER a analizat rezultatele alegerilor, a luat act de mesajul transmis de alegători în cadrul scrutinului din 9 iunie și a subliniat nevoia de coagulare a forțele proeuropene și democratice de opoziție în jurul unui platforme comune, cu același program politic și liste comune de candidați pentru alegerile din toamnă. În acest sens, Partidul REPER va desemna în perioada imediat următoare o echipă de negociere condusă de copreședinții REPER care să înceapă imediat discuțiile atât cu noua conducere USR, cât și cu candidații independenți și celelalte partide proeuropene, pentru constituirea unei alianțe electorale și identificarea celei mai bune formule de reprezentare în alegerile din toamnă. 

De asemenea, au fost reconfirmate mandatele copreședinților Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru, precum și ale membrilor Biroului Național.

Partidul REPER rămâne deschis societății civile și mediului antreprenorial, lucru reconfirmat de Consiliul Național, care a hotărât să ofere locurile de candidatură ale REPER pentru Senat reprezentanților societății civile și ai mediului de afaceri, tocmai pentru a veni în sprijinul celor care vor să-și facă vocea auzită din Parlamentul României. Pentru implementarea acestei decizii, Consiliul Național a hotărât crearea Senatului REPER, o structură consultativă de legătură cu societatea civilă și mediul de afaceri, care să identifice potențiali candidați – figuri marcante ale societății – și să îi pregătească pentru alegerile parlamentare” a transmis REPER Bistrita-Nasaud.

Share.

About Author

Lasă un comentariu