Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Elena Lasconi, primarul din Campulung Muscel a câștigat alegerile interne pentru președinția USR

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 Elena Lasconi, primărița din Câmpulung Muscel, a câștigat decisiv alegerile pentru funcția de președinte al USR, la capătul a mai bine de două zile de vot electronic a peste 11 de membrii USR cu drept de vot. Potrivit unui comunicat de presă al USR Elena Lasconi a obținut aproape 70% din voturi  (68,14%) fiind urmată la mare distanță de deputatul Cristian Seidler (16,57%), de Radu Hossu  și Gabriel Filip.

”Din cei 25.607 membri cu drept de vot, au votat 11.333 de persoane. Elena Lasconi a obținut 7.701 voturi (68,14%), Cristian Seidler a obținut 1.873 de voturi (16,57%), Radu Hossu a fost votat de 1.471 de membri USR (12,54%), iar Gabriel Filip a obținut 310 voturi (2,74%). Au fost 32 de voturi nule (0,28%)” a anunțat USR Bistrița-Nsăăud într-un comunicat de presă.

Ce declarații a făcut imediat după vot Elena Lasconi?

În conferința de presă susținută la sediul partidului după finalizarea votului intern, noua președintă a USR, Elena Lasconi, le-a mulțumit colegilor săi pentru încrederea arătată prin vot: „De astăzi, începe reconstrucția USR. Asta înseamnă că vom lucra mai uniți și cu mai multă determinare ca niciodată. Anul acesta, e în joc pierderea democrației din România”, a menționat comunicatul de presă care precizează  și că în opinia Elenei Lasconi, „concentrarea puterii în mâinile unor partide îmbătrânite în rele, care mimează consultarea cetățenilor o dată la patru ani, le oferă românilor numai dispreț, incompetență și furt din buzunarele celor de bună-credință, care muncesc cinstit. Asta a condus la o situație foarte precară a societății românești și la slăbirea statului român”. „La Câmpulung, în prima capitală a Țării Românești, am dovedit că pot să creez punți între oameni și că pot să reunific oamenii în jurul unor valori ca respectul, munca și eficiența în reconstruirea societății. Asta voi face și în USR. Așa cum la primărie, după ce o câștigi cu majoritate, devii primarul tuturor și ai grijă de fiecare om al acelui oraș, așa voi face și în USR. Suntem o echipă, iar eu toată viața am lucrat în echipă”, a adăugat noua președintă a USR.

Elena Lasconi este de profesie economist cu o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020, este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcție în care a fost realeasă în 2024. În primul său mandat a început proiecte de peste 400 de milioane de lei – bugetul orașului pe 40 de ani. A obținut peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru proiecte de dezvoltare în Câmpulung. A finalizat construirea unei secții noi de oncologie a Spitalului Municipal și a depus un proiect major de infrastructură pentru a obține fonduri europene pentru extinderea cu 40 km a rețelei de apă și canalizare, aproape jumătate din cât s-a făcut în 70 de ani. Elena Lasconi activează în filiala USR Câmpulung, fiind membră din 2019, a mai precizat comunicatul USR.

 

Share.

Lasă un comentariu