Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

”Zmeul” din trafic, bistrițeanul care a șicanat un alt șofer, după care a blocat drumul cu mașina arestat preventiv pentru 30 de zile. N-avea nici măcar carnet de conducere

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un individ din Bistrița care s-a crezut în 30 iunie iulie zmeu în trafic, l-a șicanat pe un șofer care încerca sa-l depășească, după care a blocat întreg drumul cu autoturismul, într-un acces de furie necontrolată și s-a repezit să-l bată pe celălalt, a ajuns în arestul poliției a doua zi.  Acolo va rămâne cel pentru 30 de zile, după ce judecătorii l-au trimis astăzi în arest preventiv: are o lista lungă de isprăvi: n-avea permis, doar un document falsificat, era băut și a blocat traficul, punându-i în pericol pe alții.

Paul Constantin B., un tânăr de 28 de ani din Bistrița  a fost reținut de polițiști în 1 iulie, după cercetari facute ca urmare a unui incident extrem de grav petrecut cu o seară înainte: ”în seara de 30 iunie a.c., în jurul orei 22.50, în timp ce conducea un autoturism pe strada Valea Slătiniței, înspre Drumul Național 17, ar fi observat intenția de depășire a unui conducător auto care circula în spatele său și nu i-ar fi permis, șicanându-l. Mai mult, ajuns la intersecția cu Drumul Național 17, bărbatul de 29 de ani ar fi oprit autoturismul pe mijlocul părții carosabile, blocând ambele sensuri de deplasare și ar fi încercat să deschidă portierele celuilalt autoturism. Polițiștii ajunși la fața locului au efectuat testarea cu aparatul etilotest a celor doi conducători auto, constatând faptul că în cazul bărbatului de 29 de ani, rezultatul a fost 0,80 mg/l alcool în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar permisul de conducere pe care l-a prezentat pentru control ar fi fals” a transmis IPJ 

Tânărul a aajuns în fața judecatorilor cu un rechizitoriu interminabil: ” infracțiune de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.” a precizat IPJ.

Agresivitatea individului, greu de explicat

Judecatorii nici n-au stat pe gânduri când au emis mandatul de arest preventiv pentru individul considerat un adevarat pericol public; ”În baza art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 223 a, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrita în dosarul penal nr. 2018/193/P/2024, ca fiind întemeiată şi în consecinţă dispune arestarea preventivă a inculpatului: – B. P.C. cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de: conducerea unui vehicul fără permis de conducere împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice faptă prev. şi ped. de art.339 alin.3 Codul Penal; uz de fals, faptă prev. şi ped. de art. 323 Cod Penal; complicitate la săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, faptă prev. şi ped. de art. 48 alin. 1 Cod Penal raportat la art. 320 alin. 1 Cod Penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 şi 2 Cod penal, pe o durată de 30 de zile începând cu data de 01 iulie 2024 şi până la data de 30 iulie 2024, inclusiv.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu