Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

PSD-ul a votat să nu susțină proiectul liberal care să-i permită președintelui Iohannis sa candideze la Senat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Proiectul depus de doi parlamentari liberali care să-i permită presedintelui Iohannis să candideze independent pe listele unui partid nu va fi votat de PSD, a decis în unanimitate de Biroul Permanent al PSD. Înainte de intrarea în ședința social-democraților, Marcel Ciolacu a spus că le va recomanda colegilor sai sa nu voteze o asemenea prevedere, pentru c anu e o prioritate pentru PSD o asemenea lege

“A fost un vot în unanimitate împotriva votării unei asemenea iniţiative, pentru că totuşi suntem în 2024, iar legi dedicate unei singure persoane nu ar trebui să existe” a spus Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD după ședința de luni dimineața.

Între timp, tot în această dimineață PNL a sesizat Biroul Electoral Central cerându-i să se pronunțe dacă preşedintelui Klaus Iohannis poate candida la alegerile parlamentare, în baza opiniei Consiliului Legislativ despre acest proiect.

Până atunci  PNL nu va pune pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Senatului dezbaterea acestui proiect până când nu va primi un răspuns din partea BEC. Saptamana trecută  parlamentarii PNL Daniel Fenechiu şi Gabriel Andronache au depus, la Parlament un proiect care prevede că preşedintele României poate candida, în ultimele 3 luni ale mandatului, ca independent pe listele unui partid sau alianţe la alegerile parlamentare. Proiectul ar modifică articolul 52 din legea privind alegerea Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Share.

Un comentariu

  1. Motto:
    “Țara arde și baba se piaptănă”
    (Proverb românesc)
    Totul răul vine de la “aceşti imbecili care ne guvernează” cum ar spune André Santini în cartea sa intitulată “Ces imbéciles qui nous gouvernent: manuel lucide et autocritique à l’usage des hommes politiques”.
    Monstruoasa Coaliție de guvernare PNL-PSD nu are alte priorităti decât să fac facă o lege specială în regim de urgență pentru Klaus Iohannis astfel ca acesta să poată candida la alegerile parlamentare din postura de presedinte al României, ca si cum țara nu are alte urgențe.
    Oricum, Klaus Iohannis este cel mai detestat presedinte postdecembrist, care după 10 ani la Cotroceni nu lasă nimic serios în urma lui pentru țară.
    Din păcate la noi s-a mers mereu pe principiu de a alege “răul mai mic”. Cel mai elocvent exemplu s-a întâmplat în anul 2014 cu alegerea în primul mandat al presedintelui Klaus Iohannis, care după realegerea sa din anul 2019 pentru al doilea mandat a devenit “răul cel mare”.
    In primul mandat de 5 ani din 2014 până în 2019, Iohannis a dormit la Cotroceni fără să facă nimic, pe motiv că nu l-a lăsat PSD-ul. Cu toate astea Iohannis a fost reales în 2019 pentru al doilea mandat de 5 ani, în care si-a dat arama pe față, sfidând o țară întreagă prin vizite externe cu avioane de lux, adevarate excursii costisitoare si inutile pe bani publici, pentru care nu a dat la nimeni socoteală, pe considerentul că ar fi secret de stat.
    Pe plan intern, după criza politică din toamna anului 2021, Klaus Iohannis este cel care, pentru linistea lui la Cotroceni, a adus PSD la Guvernare, desi Partidul Național Liberal avea o decizie statutară a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD. Aceasta a dus la ruperea PNL, prin care adevăratii liberali au părăsit partidul si au infiintat o noua formatiune „FortaDreptei” care militeaza pentru o guvernare liberală de dreapta.
    Argumentul invocat pentru realizarea coalitiei dintre PNL și PSD era “stabilitatea guvernării”, dar până la urmă s-a dovedit că in loc de stabilitate s-a ajuns la stagnare si regres. Astfel, s-a convenit ca primul-ministru și alte câteva ministere importante să fie schimbate la fiecare 1 an și jumătate. Prima dată a fost numit premier liberalul Nicolae Ciucă iar guvernul său a fost investit pe 25 noiembrie, 2021. După ce acesta a dormit in cizmele statului timp de 1 an și jumătate, pe 12 iunie 2023, Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de prim-ministru si a urmat rotativa pe 15 iunie 2023, cand Marcel Ciolacu a fost învestit de către parlament în funcția de prim-ministru.
    In loc să se concentreze pe realizarea reformelor prevăzute in programul de guvernare si in PNRR, cele două partide s-au ocupat mai mult de tot felul de manevre nedemocratice care au devenit o frână in dezvoltarea economică a ţării. Astfel au mai trecut 4 ani degeaba si am ajuns la un nou ciclu de alegeri.
    Acum Iohannis are tupeul de a pretinde parlamentului modificarea legislatiei care să confere avantaje electorale pentru sine la alegerile parlamentare din acest an.

Lasă un comentariu