Conducerea centrală a PNL nu a recunoscut votul dat în biroul interimar al filialei Bistrița-Năsăud joia trecută, la care nu au participat cea mai mare parte a primarilor demisionari și nici deputatul Robert Sighiartău, a numit din oficiu, vineri după amiaza un nou birou județean interimar, de data asta cu numele membrilor trimisi în plic. În decizia luată de Biroul Național Permanent al PNL se dispune ”reluarea tuturor procedurilor pentru desemnarea candidaților la alegerile parlamentare din decembrie 2024 în cadrul filialei”.
Noul birou interimar decis în sedința Biroului Permanent Național are 41 de membri, nu 82,cât avea vechiul birou interimar, îl are presedinte tot pe Ioan Turc, însă acesta nu pare să mai dețină majoritatea. De altfel pe lângă cei 15 primari si cei doi deputați, vicepresedintele BPN Robert Sighiartau și Diana Morar, apar mai mulți consilieri județeni, din grupul celor apropiați de Robert Sighiartău, dar si o parte dintre candidații la primăriile rurale, apropiați de vicepreședintele național, candidat la presedinția Consiliului Județean la ultimele alegeri.
Fostul secretar general al filialei, subprefectul Ioan Zăgrean nu e deloc în birou. Nici cel votat pe locul 2 la Cameră nu e.
Mai mulți membri din board-ul filialei județene, apropiați ai presedintelui Ioan Turc nu și-au mai găsit locul în biroul interimar decis de BPN. Subprefectul Ioan Zăgrean, care a fost 4 ani secretarul general al filialei nici măcar nu mai e pe listă (foto). Nici presedintele interimar de la organizația Beclean, avocatul Cristian Carlig candidat la alegerile de primar, (nn numit acolo după dizolvarea organizației locale cu cateva luni înaintea alegerilor în locul viceprimarului în funcție, Bogdan Rusu), nu e nici el în noul Birou interimar. Consilierul județean Gheorghe Scuturici, votat pe locul 2 la Camera Deputaților de biroul dizolvat acum de BPN nu e în noul birou județean, așa cum nu e nici presedintele interimar de la tineretul județean, Robert Linul, consilierul primarului Turc la Primăria Bistrița nu e pe lista biroului județean. Nici Viorica Calo, consilier judetean, presedinta organizației de seniori nu a fost trecută pe lista noului birou interimar, dar nici Florin Urâte , presedintele organizației oamenilor de afaceri ai partidului. Ioan Rus, presedintele PNL Tarlisua
Nici membrii Consiliului local Bistrița nu sunt în noul birou, cu excepția viceprimarului în funcție, Sorin Hangan, care este presedinte ales al organizației Bistrița. Așa arata noul birou județean care va vota lista pentru alegerile parlamentare:
Consiliul de coordonare al PNL BN, structura superioară biroului județean ar fi urmat sa voteze duminică 29 septembrie lista pentru parlamentare, însă deocamdată procedura e în stand by.
Update: Se pare ca noul birou interimar a fost convocat pentru o primă ședință în cursul zilei de luni, 30 septembrie
Citeste si ce s-a întâmplat când fostul birou interimar PNL a supus la vot lista pentru parlamentare, chiar si după ce primarii celor două orase, Năsăud și Sangeorz Bai, dar si a unei mari părți din primarii de comune au refuzat sa participe si au anunțat ca nu vor gira lista votata:
Un comentariu
Motto:
„În zece ani ce de lingăi
Nu se văzură-n slujbe mari,
Câți oameni fără căpătâi
N-ajunseră milionari!
Veniți și voi, străini calici,
Și strângeți tot ce-a mai rămas!
Ce să mai faci? Ce să mai zici?
Sărmană țară de pripas!”
(Alexandru Vlahuță – ŢARĂ DE PRIPAS)
Totul răul vine de la “aceşti imbecili care ne guvernează” cum ar spune André Santini în cartea sa intitulată “Ces imbéciles qui nous gouvernent: manuel lucide et autocritique à l’usage des hommes politiques”.
Monstruoasa Coaliție de guvernare PNL-PSD nu are alte priorităti decât să fac facă o lege specială în regim de urgență pentru Klaus Iohannis astfel ca acesta să poată candida la alegerile parlamentare din postura de presedinte al României, ca si cum țara nu are alte urgențe.
Oricum, Klaus Iohannis este cel mai detestat presedinte postdecembrist, care după 10 ani la Cotroceni nu lasă nimic serios în urma lui pentru țară.
Din păcate la noi s-a mers mereu pe principiu de a alege “răul mai mic”. Cel mai elocvent exemplu s-a întâmplat în anul 2014 cu alegerea în primul mandat al presedintelui Klaus Iohannis, care după realegerea sa din anul 2019 pentru al doilea mandat a devenit “răul cel mare”.
In primul mandat de 5 ani din 2014 până în 2019, Iohannis a dormit la Cotroceni fără să facă nimic, pe motiv că nu l-a lăsat PSD-ul. Cu toate astea Iohannis a fost reales în 2019 pentru al doilea mandat de 5 ani, în care si-a dat arama pe față, sfidând o țară întreagă prin vizite externe cu avioane de lux, adevarate excursii costisitoare si inutile pe bani publici, pentru care nu a dat la nimeni socoteală, pe considerentul că ar fi secret de stat.
Pe plan intern, după criza politică din toamna anului 2021, Klaus Iohannis este cel care, pentru linistea lui la Cotroceni, a adus PSD la Guvernare, desi Partidul Național Liberal avea o decizie statutară a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD. Aceasta a dus la ruperea PNL, prin care adevăratii liberali au părăsit partidul si au infiintat o noua formatiune „FortaDreptei” care militeaza pentru o guvernare liberală de dreapta.
Argumentul invocat pentru realizarea coalitiei dintre PNL și PSD era “stabilitatea guvernării”, dar până la urmă s-a dovedit că in loc de stabilitate s-a ajuns la stagnare si regres. Astfel, s-a convenit ca primul-ministru și alte câteva ministere importante să fie schimbate la fiecare 1 an și jumătate. Prima dată a fost numit premier liberalul Nicolae Ciucă iar guvernul său a fost investit pe 25 noiembrie, 2021. După ce acesta a dormit in cizmele statului timp de 1 an și jumătate, pe 12 iunie 2023, Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de prim-ministru si a urmat rotativa pe 15 iunie 2023, cand Marcel Ciolacu a fost învestit de către parlament în funcția de prim-ministru.
In loc să se concentreze pe realizarea reformelor prevăzute in programul de guvernare si in PNRR, cele două partide s-au ocupat mai mult de tot felul de manevre nedemocratice care au fost o frână in dezvoltarea economică a ţării. Astfel au mai trecut 4 ani degeaba si am ajuns la un nou ciclu de alegeri, iar liberalii sunt intr-o mare degringoladă.
Intrând în politică Nicolae Ciucă s-a dovedit a fi un prost comunicator, având un discurs șters, lipsit de spontaneitate și cu un vocabular mai degrabă modest.
De asemenea, in campania electorală pentru alegerile locale din acest an, Ciucă prezent la Braila a făcut o gafă de proportii spunând că „Ianca este al doilea cel mai mare JUDEȚ din județul Brăila”.
Cu toate astea, liberalii au decis să meargă cu un candidat la presedintia României în persoana lui Nicolae Ciucă, desi aproape toate sondajele de opinie îl situează pe pe locurile 3 sau 4, cu sanse reduse de a intra in turul 2.
Nicolae Ciucă este perceput in PNL ca marioneta lui Iohannis, iar sforari sunt lingăii din conducerea liberalilor în frunte cu Rareș Bogdan. La Consiliul Naţional al PNL din 15 septembrie, 2014 Ciucă, inconjurat de Lucian Bode, Rareș Bogdan, Dan Motreanu și Gheorghe Flutur — a declarat că pe scena politică româneascPNL Bistrița-Năsăud, există doar „urmașii partidului comunist și liberalii”, uitând că de mai bine de trei ani, Iohannis i-a adus împreună la guvernare si acum nu au curajul să se separe. Asa că nu-i nici o mirare că există reactii de tipul celor din PNL Bistrița-Năsăud unde organizatii locale nu-l vor vota pe Ciucă presedinte
De altfel, chiar fostul presedinte PNL Crin Antonescu spune că liberalii se comportă in prezent ca „niște nevertebrate politic”:
Acelasi Crin Antonescu a mai declarat că nu vrea un saltimbanc drept președinte al țării: