Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O soba cu probleme i-a adus sfârșitul: o bunică de 80 de ani găsită moartă în casă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O femeie de 80 de ani a fost găsită moartă, intoxicată cu monoxid de carbon în locuința ei din Bistrița, strada Dornei, de către pompieri în această dimineață. Pompierii au fost trimiși să intervină după ce nimeni n-a mai putut lua contactat cu octogenara până în această dimineață

Echipajele de intervenție ajunse la fața locului au detectat în apropierea locuinței un puternic miros de gaz, confirmat și de măsurătorile cu aparatura specifica.

În apartamentul in care concentrația avea valorile cele mai ridicate a fost găsită femeia în vârstă de aproximativ 80 de ani, fără semne vitale, cel mai probabil, intoxicata cu monoxid de carbon, a precizat ISU Bistrița-Năsăud. Din celelalte 4 apartamente ale imobilului în care locuia femeia au fost evacuate de către pompieri șase persoane, în condiții de siguranță, potrivit ISU BN.

Alimenarea cu gaz metan a fost oprita de către echipele distribuitorului de gaz metan, iar după ventilarea încăperilor și îndepărtarea pericolului, persoanele s-au putut întoarce în locuințe.

Pompierii precizează că apartamentul în care  a fost găsită femeia era încălzit cu ajutorul unei sobe de teracotă prevăzută cu arzător alimentat cu gaz metan.

Măsuri de prevenire a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon

ISU reamintește măsurile privind prevenirea intoxicaţiilor cu monoxid de carbon:  Încăperile trebuie aerisite frecvent;
• Sistemele de încălzire trebuie să fie corect instalate, întreţinute şi verificate periodic, de către persoane autorizate în acest sens;
• Coşurile, burlanele, ţevile de evacuare a fumului şi gazelor arse trebuie să fie verificate, curăţate şi reparate (dacă este cazul) periodic, de către o persoană specializată, pentru a vă asigura că au tiraj corespunzător;
• Nu folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;
• Nu adormiţi niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins;
• Totodată, se impune supravegherea aparatelor care funcţionează cu flacără deschisă (aragaz, cuptor sau generatoare portabile cu gaz). Pentru a vă proteja, recomandăm, de asemenea, instalarea unui detector de monoxid de carbon în locuinţă, sau chiar mai multe, respectând instrucţiunile producătorului.

Reamintim că în octombrie o familie întreagă: mamă, tată și fiică, a pierit intoxicata cu monoxid de carbon într-un bloc din Bistrița de la o centrală cu probleme. Familia care locuia în străinătate revenise acasa pentru a participa la o nuntă:

O centrală defectă este cauza cea mai probabilă a tragediei care a ucis trei membri ai aceleași familii la începutul lunii octombrie

Share.

Lasă un comentariu