Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Spitalul Județean de Urgență Bistrița Năsăud a trecut în subordinea Ministerului Sănătății. Ce spune managerul general

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud a trecut în subordinea Ministerului Sănătății printr-o ordonanță de urgență intrată în vigoare din 3 aprilie 2020 , odată cu publicarea acesteia in Monitorul Oficial (foto).

Guvernul a trecut prin ordonanță de urgență toate spitalele din țară ,aflate în subordinea autorităților locale și județene în subordinea Ministerului Sănătății, invocând necesitatea unor măsuri de urgență impuse de starea de necesitate și care cer coordonare unică. Potrivit OUG-ului pentru completarea Legii 455 /2001 publicat în 3 aprilie măsura este una temporară și va fi aplicată încă 45 de zile după ridicarea stării de urgență. Ce pot face autoritățile centrale în tot acest timp: pe toată perioada reglementată de OUG coordonează activitatea spitalelor și exercită inclusiv atribuția de numire, suspendare sau eliberare din funcție a persoanelor din conducerea Spitalelor preluate. În această perioadă funcțiile publice de conducere din spitale pot fi ocupate de personal contractual fără organizarea de concursuri.

Ce spune conducerea SJU

Contactat de Bistrița Express managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, Gabriel Lazany spune că nu a primit deocamdată niciun fel de adrese sau informări de la Ministerul Sănătății: ”  noi nu am primit  nimic, cred că trecem in subordinea Ministerului Sănătății  doar ca și  coordonare, nu ca si patrimoniu., așa cum s-a întâmplat atunci când au fost transferate autorităților locale” a mai spus Lazany, care asteaptă precizări de la Ministerul Sănătății.

În Bistrița-Năsăud Spitalul Județean de Urgență a fost până în 3 aprilie în subordonarea Consiliului Județean, iar Spitalele Orășenești din Năsăud și Beclean în cele ale consiliilor orășenești. Acestea vor reveni în subordinea autorităților locale din punct de vedere juridic la 45 de zile după ridicarea stării de urgență.

Share.

About Author

Lasă un comentariu