Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Vaccinare cu frâna de mână trasă în februarie. Ce a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primele două săptămâni din februarie vor fi problematice la nivelul campaniei de vaccinare, din pricina dozelor de vaccin primite într-un număr mai redus decât se contractase, după ce Pfeizer a anunțat lucrări de extindere a liniilor de fabricație.

Valentin Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de vaccinare a admis că primele două săptămâni din februarie vor fi problematice : ”Este clar că cererea de vaccinare depăşeşte cu mult disponibilitate de vaccin pe care noi o avem astăzi. Aş vrea să asigur că ne dorim şi noi să creştem numărul de persoane vaccinate cât mai repede posibil” a declarat acesta joi seara la B1 TV.

Cu dozele pe fix

Medicul coordonator a explicat și câte doze sunt disponibile și când se termină stocul.: ”Săptămâna viitoare, luni ( 25 ianuarie)este preconizată livrarea următoarei tranşe – 180.000 de doze pentru că se recuperează deficiul de săptămâna trecută.  În momentul de faţă sunt aproape 500.000 de persoane programate până pe 8 februarie, la care se adaugă cele care au făcut deja prima doză şi care fac rapelul în această perioadă. Suntem cu dozele aproape pe fix: cât avem pe stoc atât vom folosi. La sfârşitul primei săptămâni din februarie, practic, vom fi aproape cu stocul la zero ”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă. El a precizat că, dacă va fi aprobat şi vaccinul de la AstraZeneca, numărul de doze ar putea creşte.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu