Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrițenii trăiesc în medie cu 2 ani mai puțin decât bucureștenii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un locuitor din Bistrița-Năsăud trăiește în medie 75,86 de ani, spun statisticile anului trecut, cu ceva mai mult față de media pe țară care este de 75,4 ani. La nivel național speranța de viață a femeilor este mai mare decât a bărbaților, într-o proporție asemănătoare cu cea din Bistrița-Năsăud adică 79 de ani femeile și 72 bărbații.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică cei mai longevivi ar fi bucureștenii cu o medie de varstă de 77,8 ani , urmați de locuitorii din Vâlcea, dar și cei din Cluj cu 76,7 ani, Brașov(76,6 ani) și Sibiu 76,2 ani.

La polul opus cea mai mică speranță de viață este în în Satu Mare, unde statisticile indică 73,2 ani, dar și în Călăraşi (73,2 ani), Giurgiu , Tulcea şi Olt.

Sociologii spun că accesul facil la serviciile de sănătate, dar și nivelurilor veniturilor și a educației influențează speranța de viață. Acesta este și motivul pentru care valorile mari se întâlnesc în zonele cele mai dezvoltate economic al țării. România este însă pe ultimele locuri din Uniunea Europeană la acest indicator, unde 18 state au media de viață peste 80 de ani. România figurează pe al 4-lea loc de la coadă. Cea mai speranță de viață în Uniunea Europeană o are Spania unde 83,3 este media, urmată de alte două țări latine: Italia și Franța.

 

Sursă foto: Primăria Bistrița

Ziarul Financiar.ro

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu