Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Gripa a răpus o femeie din Beclean. Este al doilea caz mortal de gripă din Bistrița-Năsăud de anul acesta

O femeie de 64 de ani din Beclean este a doua victimă a gripei din județul Bistrița-Năsăud din acest an. Femeia, a cărui diagnostic de gripă  a fost confirmat de Institutul Cantacuzino a murit la sfârșitul săptămânii trecute în secția de Terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență, la două săptămâni de la internare, a confirmat directorul DSP dr.Anca Andrițoiu.

Potrivit acesteia femeia, care suferea de obezitate  nu era vaccinată și suferea de diabet. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean  Bistrita-Nasăud, camelia Strungariu a precizat pentru Bistrița Express că pacienta a ajuns în stare extrem de gravă la UPU  în 23 ianuarie anul acesta cu bronhopneumonie. Starea acesteia s-ar fi degradat continuu, instalandu-se și insuficiența respiratorie, fiind transferată la Terapie Intensivă , unde a murit la sfârșitul săptămânii trecute. Ulterior Institutul Cantacuzino a confirmat ca femeia era infectată cu un virus gripal de tip A.

În total în județ au fost înregistrate 4 cazuri de gripă, însă doar două, cele mortale au fost confirmate prin analizele de laborator, spune Anca Andrițoiu, celalalte două fiind diagnostice stabilite de medicii de familie pe baza simptomatologiei.