Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Proiectul drumului expres Bistrița-Dej va fi scos de la naftalină. Premierul a promis că devine prioritate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tronsonul de drum expres Bistrița-Dej ar putea fi realizat cu câțiva ani mai repede decât l-a prevăzut ultima variantă de masterplan de transport, votată de fostul guvern. Premierul Sorin Grindeanu a promis astăzi la Bistrița în discursul ținut la aniversarea a 25 de ani de la înființarea Consiliului Județean  că drumul de mare viteză va fi o prioritate. Promisiunea i-a fost smulsă de președintele CJ Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan care l-a întrerupt pe premier în timp ce vorbea despre blocajele întâmpinate la amenajarea drumului expres Pitești-Craiova și l-a învitat să vorbească despre drumurile din Bistrița. Premierul a spus că drumul Bistrița-Dej se va face mult mai repede remarcând și că:  ” știu că nouă aici în Ardeal și Banat nu ne place să vorbim de ceilalți.”.

După ce a promis că drumul în cauză e prioritar, primul ministru l-a făcut responsabil de îndeplinirea angajamentului pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prezent și el pe scenă, ba chiar i-a invitat pe cei prezenți în sală să-l sune direct pe oficialul de la MT dacă nu se vor mișca lucrurile. Ministrul Răzvan Cuc a explicat că potrivit Masterplanului General de Transport,  drumul expres în cauză este programat după 2021, însă va muta implementarea construirii lui: ” Acel drum expres e prins în Masterplanul de transport general, ca perioadă de implementare în    2021 și chiar mai încolo. Valoarea investitiei e de 2,2 miliarde de lei. E un drum care se întinde pe raza a patru județe. Pe raza județului Bistrița-Năsăud are o întindere de  121 de kilometri. Așa cum am spus și aseară Vom rula masterplanul,  îl putem aduce ca  perioadă de implementare mai repede  acest drum.  Pentru că masterplanul e un cadru orientativ, așa că aducem mai aproape de implementare acest drum expres, Turda -Halmeu. Și  în 2018 vom scoate la licitatație studiul de fezabilitate și  acest drum expres Turda -Halmeu, care trece pe 121 de kilometri prin județul Bistrița-Năsăud” a explicat ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu care a promis că va urgenta inclusiv realizarea centurii ocolitoare a orașului Beclean, dar și că speră să vadă în grafic porțiunile din DN17C și DN17 D aflate deja în lucru și că va verifica personal la vară la o nouă vizită stadiul lucrărilor  a mai adaugat că speră ca faptele să vorbească în locul lui: ”Oamenii s-au plictisit de sosele trasate cu carioca pe hartie, vor ca lucrurile să se întâmple. ..vrem să trăim mai bine iar investitiile depind de cum arată infrastructura.  Primul ministru a mai spus și că semnând în cartea de onoare a orașelor Beclean și Năsăud s-a angajat simbolic că-și va respecta promisiunile făcute ieri și azi inclusiv pe infrastructura de transport  ” vreau să luati ca si garantie că DN17 C și DN 17 D vor intra rapid în lucru. Da, domnule ministru?.” a mai spus Grindeanu, adresându-i-se încă o dată oficialului de la Transporturi..

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu