Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Tragedia de la Viișoara își numără a 5-a victimă. Aceeași traversare de cale ferată a mai facut patru victime în 2015

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Copila de 12 ani, Cosmina Petruț Pop, ultima supraviețuitoare a impactului teribil dintre mașina condusă de sora sa și un tren de ieri după amiază de la Viisoara, a murit noaptea trecută la Spitalul de Urgență din Târgu-Mureș, unde a fost transportată de un elicopter Smurd.

Starea fetei, descarcerată dintre fiarele mașinii contorsionate, după ce autovehicolul a fost tărât de locomotivă 200 de metri, era foarte critică, iar pronisticul rezervat. Este cea de-a cincea victimă a unui accident care a îndoliat Bistrița, în urma căruia au pierit chiar de ziua copilului cinci tineri sub 19 ani, dintre care patru erau frați. Trei dintre tineri: șoferița de 19 ani, Lavinia Petruț Pop, sora ei de 14 ani, Daria și un verișor, Rafael Manta au murit pe loc. Un alt frate al tinerei de 20 de ani, Darius a murit la Spitalul de Urgență din Bistrița.

O trecere blestemată: 4 tineri au murit tot acolo în decembrie 2015

Accidentul teribil a șocat Bistrița, în condițiile în care drama s-a produs la o trecere de cale ferată fără barieră către blocurile sociale din Viișoara, iar vizibilitatea serios îngreunată de vegetația înaltă. În condițiile în care exact în acel loc în decembrie 2015 alți patru tineri au pierit exact în aceleași împrejurări într-un taxi izbit de tren  pe rețelele de socializare curg acuzele la adresa municipalității care nu a găsit o soluție de semnalizare.

La vremea accidentului din 2015 primarul Ovidiu Crețu a promis găsirea unei soluții de comun acord cu CFR-ul pentru montarea unei bariere la traversarea respectivă de cale ferată, însă acum spune că municipalitatea a făcut adrese peste adrese către CFR, însă inutil: ” nu s-a întâmplat nimic, au considerat cătrecerea respectivă fiind într-o zonă cu circulație modesta a trenurilor, nu e cazul să fie semnalizată în plus. Fiind proprietatea lor, noi, primăria n-am putut interveni. Însă acum nu vom mai proceda așa, pentru că fără presiune până la ministru, văd că nu mai merge” a explicat primarul Ovidiu Crețu.

Share.

About Author

Lasă un comentariu