Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Starea voluntarilor englezi răniți în accidentul de la Sărățel e critică: una din victime are tot corpul zdrobit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bilanț teribil al accidentului produs în această dimineață la trecerea de cale ferată din Sărațel, în care au fost implicate două mașini ale unei organizații caritabile din Marea Britanie: un bărbat mort, un altul transportat cu elicopterului Smurd la Spitalul de Urgență din Mureș și alți doi, un bărbat de 49 de ani și un adolescent de 16 ani, în stare gravă, au ajuns la UPU Bistrița. Toți sunt de naționalitate britanică.

Britanicul trimis cu elicopterul la Mureș e în stare foarte gravă

Cel mai grav rănit din accidentul din această dimineață, în care una din masinile organizației de caritate britanice s-a făcut zob, a fost transportat cu elicopterul la Târgu Mureș. Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență din Târgu Mureș, Mariana Moldovan Negoiță, a declarat pentru Bistrița Express că starea pacientului britanic este extrem de gravă: ” este în comă, are hemoragie subarahnoidală, fractură de coloană și multiple alte fracturi. Este sedat, ventilat, iar în acest moment (joi, ora 17,00) medicii de caz pur și simplu nu se pot pronunța. Nu pot da niciun pronostic” a mai spus purtătorul de cuvânt de la Spitalul de Urgență din Târgu Mureș.

Și britanicul care a ajuns la Spitalul de Urgență Bistrița are fracturi în tot corpul. Potrivit doctorului Mihaela Mastan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean BN, victima de 49 de ani, are traumatism cranian și accident cerebral cu risc înalt, traumatism toracic, traumatism de bazin cu fractură fracturi costale și enfizem pulmonar, și multiple fracturi la mâini și picioare. Deocamdată victima este la secția de terapie intensivă și va trece printr-un lung șir de operații.Fiul lui de 16 ani, este internat în același spital cu traumatism de splină și fractură la genunchi.

Filmul Accidentului

Mașina în care se aflau britanicii care călătoreau de la Bistrița către Viile Tecii, unde participau la un program de construcție de case pentru nevoiași  a părăsit partea carosabilă joi dimineața după ce a intrat cu viteză pe trecerea de nivel cu calea ferată de la Sărățel și a intrat într-un copac de pe marginea drumului. Potrivit martorilor, mașina în cauză depășise un alt autovehicul în care se afla o altă echipă cu voluntari.

Pentru a scoate răniții din mașina complet distrusă a fost nevoie ca echipajele de descarcerare să intervină timp de 25 de minute . Un elicopter SMURD a  aterizat pe DN 15A pentru a prelua rănitul și a-l transporta la o clinică de specialitate din Târgu Mureș. Pe durata întregii intervenții, circulația pe DN 15A a fost blocată.

Sursă foto; pagina de facebook Marius Rus

Share.

About Author

Lasă un comentariu