Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Inspectorul general Camelia Tabără a aflat de incidentul cu eleva lovită din comunicatul UDMR: vineri am fost în școală, nu mi-a spus nimeni nimic

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Șeful Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud, Camelia Tabără spune că a aflat de incidentul de la Colegiul Național Andrei Mureșanu,  sâmbătă seara, din comunicatul de presă al UDMR.

Camelia Tabără, care predă de 30 de ani la ”Andrei Mureșanu”, școală pe care a condus-o mulți ani înainte de a prelua conducerea Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud, s-a declarat extrem de surprinsă de întreg episodul: ”E școala pe care o cunosc cel mai bine. Niciodată în 30 de ani nu s-a întâmplat acolo așa ceva. Dimpotrivă, era în spiritul școlii buna colaborare între copii și profesori, atât români cât și maghiari. De multe ori profesorii de la linia maghiară îi suplinesc pe colegii lor, e un spirit de colegialitate și bună înțelegere cu care întotdeauna ne-am mândrit. Vă spun că aș fi fost mai puțin surprinsă dacă auzeam de un asemenea incident în altă școală decât la Andrei Mureșanu. ”.

Surprinderea inspectorului general al ISJ Bistrița-Năsăud este cu atât mai mare cu cât vineri, adică la o zi după incident, a fost prezentă la Andrei Mureșanu, unde predă cele câteva ore de chimie, pe care și le-a păstrat: ” nici mie, nici celuilalt coleg din Inspectoratul Școlar care predăm acolo, nu ne-a spus nimeni nimic. Nimeni nu ne-a spus că acolo, cu o zi înainte s-ar fi întâmplat așa ceva. ” a declarat pentru Bistrița Express Camelia Tabără. Șefa Inspectoratului Școlar spune că la momentul incidentului, directorul școlii era în concediu medical, iar celălalt director adjunct era absent motivat și că doar directorul adjunct Antal Atilla era la conducere în școală.   ”Luni se va organiza o comisie de disciplină în școală și ca în orice incident între copii, trebuie să se stea de vorbă cu toate părțile, vom avea o evaluare a ceea ce s-a întâmplat, violența sub orice formă nu este tolerată” , explică inspectorul general, care s-a arătat nedumerită totuși că, înainte să se adreseze școlii sau Inspectoratului Scolar, părinții elevei s-au adresat UDMR-ului. Ea spune că are rezerve în privința interpretării date și că cel mai probabil este voba de un incident între copii.

Cazul elevei de clasa a 5-a de la Colegiul Național Andrei Mureșanu care ar fi fost lovită de doi elevi de clasa a 6-a, pe motiv că a vorbit în limba maghiară cu două colege a apărut în spațiul public după ce UDMR a transmis la nivel național, sâmbătă seara, un comunicat de presă în care prezenta povestea și acuza tensiuni interetnice.

Citește aici ce au spus cei de la UDMR: UDMR condamnă un incident școlar de la Bistrița: Uniunea susține că o elevă a fost bătută pentru că a vorbit maghiara

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Si eu lucrez la acest Colegiu de 18 ani.Nu a avur loc niciodata vreun incident cu cei de la sectia maghiara.Ne respectam reciproc,chiar ne-am imprietenit.Cred ca si parintii ar trebui sa fie mai atenti cum isi educa copiii!

Lasă un comentariu