Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mesaj de la parlamentarii USR către liderul de grup al PSD, Daniel Suciu: ”cereți înlocuirea lui Dragnea, stă în puterea dumneavoastră”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul bistrițean Daniel Suciu, lider de grup al deputaților PSD din Camera Deputaților a fost provocat astăzi de omologul său  de la USR,  Claudiu Nasui să ceară demisia lui Liviu Dragnea din fruntea celei de-a doua camere a Parlamentului.

Provocarea a fost lansată astăzi într-o conferință de presă ținută de USR la grupul parlamentar. Deputatul USR i-a amintit lui Suciu că potrivit regulamentului Camerei Deputaților cel care poate să ceară revocarea șefului Camerei Deputaților este liderul de grup al partidului care l-a numit, în cazul de față Daniel Suciu: ”Este important ca funcțiile cele mai importante din statul român să meargă la persoanele a caror probitate morala nu poate fi pusă la indoială. ..Este inacceptabil ca o țară din Uniunea Europeană să fie conduse de persoane precum este Liviu Dragnea. USR face un apel, printr-o scrisoare deschisă nu către dl Liviu Dragnea, cu el dialogul credem că  s-a terminat, ci către liderul de grup al PSD din Camera Deputaților, domnul Daniel Suciu prin care  îi cerem revocarea domnului Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaților Il ajutăm pe domnul Suciu și  cu temeiul legal pentru a face acest  lucru și vă citez din Regulament : președintele Camerei Deputaților poate fi revocat cu votul majorității deputaților la propunerea în scris a liderului de grup al partidului care l-a propus Deci, domnule Suciu aveți puterea să faceți această revocare”. 

Nasui a mai spus și că Dragnea ar fi vizat și de articolul 1 din Codul de conduită al deputaților dar chiar și codului de etică a Partidului Social Democrat, în care se spune că cei care au fost acuzați sau condamnați pentru fapte de corupție  nu pot ocupa funcții publice ”Așa că, domnule Daniel Suciu dacă mai aveți o fărâmă de onoare cei din Partidul Social Democrat condamnați aceste gesturi ale președintelui dvs și  contribuiți la însănătoșirea clasei politice ” a mai spus liderul de grup de la USR.

Regulamentul Camerei Deputaților permite doar partidului care a numit președintele camerei să-l revoce, iar modificarea este făcută din 2012. Revocarea președintelui este prevăzută la articolul 26 din regulamentul Camerei Deputaților care spune că: ”Art. 26. Preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu asigurarea cvorumului legal. Votul este secret şi se exprimă prin bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar care l-a propus şi căruia îi aparţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor” Până la adoptarea acestei prevederi președintele putea fi inlocuit si la schimbarea majoritatii din Camera Deputatților, la propunerea unei treimi dintre deputați.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius -ecologist PV în

    Daca era educat de mine si ar fi fost fiul meu, cu siguranta se rezolva cererea. Asa ca ati cerut degeaba !

Lasă un comentariu