Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primăria Bistrița a uitat să șteargă morții și firmele radiate din evidențele fiscale pe anul trecut. Ce s-a întâmplat?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aproape o jumătate de milion de lei a rostogolit în evidențele fiscale ale datornicilor Primăria Bistrița, din pricina unor funcționari care au uitat pur și simplu să-i scoată pe cei decedați din rândul contribuabililor. Povestea a fost depistată de Curtea de Conturi la ultimul control făcut în acestă vară pe execuția bugetară a municipalității pentru anul trecut, după ce inspectorii au folosit o aplicație care a suprapus bazele de date.   Practic funcționarii de la Direcția de venituri  nu s-au obosit să ceară de la o altă instituție a Primăriei Bistrița, Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanei situația persoanelor decedate până la 31 decembrie 2017 și i-au păstrat pe cei morți ca și contribuabili, cu impozite, taxe și amenzi de plătit.

Aceeași funcționari nu s-au obosit nici să actualizeze periodic datele cu statisticile Oficiului Registrului Comerțului, șa că firmele radiate au continuat să fie păstrate în evidențele municipalității ca și plătitoare de impozite și creanțe, mai arată raportul Curții de Conturi, care  ajunge astăzi pe masa consilierilor locali.

Toată această omisiune generalizată ar fi denaturat bugetul de venituri a Bistriței cu aproape o jumătate de milion de lei: (473 278 de lei, a constatat raportul Curții de Conturi din 10 iulie 2018.

Inspectorii Curții de Conturi au constatat că asemenea denaturări nu s-ar fi produs, așa cum nici alte din abaterile constatate, dacă Primăria Bistrița ar fi avut organizat un sistem de inspecție fiscală internă.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu