Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Fiscul vrea să înlocuiasca licitațiile cu vânzarea pe site. Ce vinde ANAF la Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ANAF ar putea renunța la procedurile greoaie de valorificare a bunurilor confiscate și trece la mijloace moderne de vânzare. Ideea, care nu e nouă, a fost repusă pe tapet  ieri de Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici ,  care a avansat la o emisiune televizată posibilitatea ca fiscul să încheie contracte cu site-urile specializate de vânzări

Sunt sute și mii de mașini care stau de ani de zile în punctele vamale și se deteriorează. Sunt bunuri confiscate de tot felul: confecții, care sunt puse în depozite, iar acestea sunt ulterior sparte, bunurile furate … În ce privește casele care intră în proprietatea statului, ce face ANAF? Cheltuie bani ca să facă evaluari, evaluări care nu sunt cele care justifică prețul, pentru că ele nu se vor vinde la acel preț. Ce vrem noi să facem? Abordări moderne. Bunurile vor fi vândute online, fără să fie făcută o evaluare din partea statului, iar piața va decide. Cu aceste site-uri care sunt foarte cunoscute, putem să facem un protocol, marfa confiscată să fie vândută în acest sistem, iar fiecare își obține, să spun așa, partea de profit” a explicat Teodorovici. Ideea nu e nouă, în condițiile în care ANAF a anunțat și în trecut intenția de a-si face propriul magazin online, ideea, la care însă s-a renunțat.

Ce vinde ANAF-ul la Bistrița

În prezent fiscul vinde atât bunurile confiscate în urma unor titluri executorii ca urmare a datoriilor față de fisc cat și cele provenind din confiscări ale Poliției prin licitații postate pe site-ul ANAF. Ca să participe la licitație doritorii sunt obligați să depună o scrisoare de garanție cu 10% din suma  pentru care este licitat bunul în cauză, cu o zi înaintede desfășurarea licitației. După trei licitații neadjudecate valoarea bunului scos la vânzare poate fi înjumătățită.

Prima licitație de anul acesta organizată la sediul Agenției Finanțelor Publice Bstrița-Năsăud este programată în 10 ianuarie cu bunuri provenind cel mai probabil de la una sau mai multe  agenții de publicitate. Este vorba de un sistem de scanare  3D FARO FOCUS 3D-X330, evaluare la 64 400 de lei, dar și mai multe laptop-uri ASUS (5 buc), fiecare cu prețuri de 1100 de lei fiecare, dar și o imprimantă la 945 de lei.

O altă licitație programată de fiscul bistrițean pentru 16 ianuarie  vrea să valorifice teren arabil,  de 2.793 mp, în extravilanul comunei Dumitriţa, preţul de pornire al licitaţiei este 13.000 lei (exclusiv TVA), un alt teren arabil, de 6.965 mp, situat în extravilanul localităţii Ragla, preţul de pornire al licitaţiei este 18.800 lei (exclusiv TVA).

În decembrie, chiar înaintea Crăciunului  fiscul a scos la vânzare utilajele unei firme de brutărie-patiserie din Sângeorz Băi, pentru ceea ce a fost a patra tentativă de vânzare. Printre bunuri se numărau mașini pentru modelat foietaj, mixere industriale, cuptor cu vatră, mașini de modelat pentru brutărie , camere de fermenție, unitte de climatizare, totul la 80 000 de lei

Și tot în decembrie ANAF a încercat să vândă în Prundu Bârgăului o casă de locuit, compusă din 4 camere şi anexe gospodăreşti, grajd cu şură, coteţe, curte, în suprafaţă de 1000 mp, situate în localitatea Prundu-Bîrgăului la un preț de pornire a licitației de  67.045 lei  dar și un teren, de 7.000 mp, preţul de pornire de 31000 lei.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu