Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O comună din Bistrița-Năsăud are atât primarul cât și viceprimarul în incompatibilitate. Cei doi sunt acuzați că și-au închiriat in familie pasunile comunale

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Administrația comunei Silivașu de Câmpie a reușit performanța să aibă atât primarul cât și viceprimarul în stare de incompatibilitate după ce ANI i-a acuzat pe rând de conflict de interese

Chiar dacă deciziile ANI au venit la exact un an una după alta cei doi ar mai avea ceva în comun: au fost declarați în stare de incompatibilitate pentru conflict de interese după ce și-ar fi atribuit sau ar fi votat pentru atribuire de pășuni cu contract de închiriere  din suprafața comunală lor și/ sau familiile lor.

Cine-împarte parte-și face

Primul a fost declarat în conflict de interese  de ANI primarul Ioan Tiberiu Cămărașan în februarie 2018. Este acuzat, conform comunicatului de presă de atunci al agenției de intergritate că a semnat patru contracte de închiriere și tot atâtea acte adiționale  pentru închirierea unor suprafețe de pajiști aflate în domeniul public al comunei Silivașu de Câmpie, încheiate între unitatea administrativ teritorială și tatăl, respectiv fratele edilului, dar și cu intreprinderea familială a soției, unde primarul era membru, precum și cu cea a cumnatului său. ”Persoana evaluată (n.n.primarul Cămărașan) a avut, astfel, un interes personal în semnarea acestor acte.”sună verdictul ANI.

Primarul Cămăraș (ALDE)a atacat decizia ANI în instanță însă judecătorii secției de contencios a Curții de Apel Cluj nu i-au dat nicio șansă: i-au respins contestația în două ședințe judecate în timpul verii anului trecut, în 16.07.2018. Judecătorii au decis și anularea celor 4 acte administrative prin care primarul i-a atribuit familiei sale prin închiriere suprafețele de pășune pentru care , cel mai probabil au încasat subvenții. Primarul a atacat decizia cu recurs la Înalta Curte de Casție și Justiție, însă a primit termen abia peste doi ani, în 12 mai 2021, așa că se poate bucura de mandal până la încheierea lui. ba  poate candida din nou in mai 2020.

Viceprimarul din Silivaș, Cornea Avram Ucu a fost găsit incompatibil de ANI zilele trecute , în din 1 februarie 2019, tot pentru închirierea de pășune din domeniul public al comunei, contracte pentru care a votat în calitatea lui de consilier local  pe parcursul a două mandate; 2012-2015 și 2016-2020.  Cornea ar fi votat, potrivit ANI  nu una, ci trei hotărâri de Consiliu Local care vizau foloase proprii, adică: ”închirierea suprafețelor de pășune care constituie domeniul public al comunei Silivașu de Cîmpie, în baza cărora a beneficiat de suprafețe de pășune de 7,1 ha, respectiv 6,7 ha.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu