Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR : Ce înseamnă să votezi ”Da” la referendum (PE)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

”Legile nu se dau cu dedicație pentru infractori ” este mesajul cu care Alianța USR-PLUS 2020 își îndeamnă alegătorii să voteze cu ”DA” la cele două întrebări ale Referendumului pentru justiție, programat în 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

Cristina Iurișniți, deputat USR de Bistrița-Năsăud și candidat la europarlamentare explică de ce una dintre întrebările la referendumul pentru justiție face referire la grațiere și amnistie: ”Grațierea și amnistia sunt două mecanisme care-l ajută pe infractor, dar în moduri diferite:

1.Amnistia șterge cu buretele răspunderea penală, pe când grațierea  șterge doar executarea cu totul sau a unei părți din pedeapsă. În plus, și ceea ce apare în cazierul persoanei respective e diferit, mai avantajat fiind cel amnistiat. 

2. Grațierea poate viza o persoană, dar poate viza și un grup de persoane. Grațierea mai multor persoane și amnistia trebuie date prin legi organice, dar Guvernul adoptă prea des ordonanțe de urgență , sub pretextul fals al urgenței.

3.O țară europeană  nu poate fi guvernată la infinit  prin Ordonanțe de urgență, în special pe justiție! 

”Votați DA la Referendumul pe Justiție! Votați Alianța 2020 USR PLUS! ” este îndemnul deputatului Cristina Iurișniți.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu