Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița ar fi putut avea deja documentații pentru varianta ocolitoare. Acuzații de demagogie după anunțul triumfător al unui lider PSD

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul consilier local Adrian Florin Chereji, președinte al Asociației Bistrița Civică îl acuză de demagogie pe șeful PSD Bistrița, viceprimarul Cristian Niculae, după anunțul făcut de acesta că varianta ocolitoare a municipiului Bistrița pe noul  traseu ales, Sărățel-Monariu_Budacu de Jos-Jelna-Ghinda Livezile intră în linie dreapta odată cu documentațiile pentru licitarea studiului de fezabilitate lansate pe SICAP.

Acesta  îi amintește public viceprimarului, care și-a făcut fotografii în teren la inspectarea noului traseu, că a votat împotriva acestei variante în urmă cu trei ani, în 2016 în Consiliul Local atunci când Chereji, consilier local pe atunci a propus un proiect de hotărîre pentru promovarea exact a aceluiași traseu:

Nae Cațavencu – celebrul personaj al marelui I.L.Caragiale, prototipul demagogului politic al sfârșitului sec. XIX-lea, ar fi invidios pe dl. Cristian Niculae – viceprimarul municipiului Bistrița, care dorește, cu orice preț, să ajungă primarul municipiului. Nu ratează nici o ocazie să iasă la „înaintare” cu orice problemă, el le rezolvă pe toate, el face și drege, e „omul faptelor”. Acum ne anunță ritos că varianta ocolitoare (VO) a municipiului Bistrița a intrat în linie dreaptă! Luna aceasta se licitează achiziția Studiului de fezabilitate (SF) pentru VO, pe traseul Sărățel-Monariu-Budacu de Jos-Jelna-Ghinda-Livezile.
Dl. Niculae ar trebui să-și aducă aminte că în data de 31 august 2016, în calitatea sa și de consilier local, a votat împotriva acestei variante! Dacă atunci își mobiliza colegii de grup a căror șef era și este, varianta ocolitoare ar fi fost mult avansată. Poate SF-ul ar fi fost gata și ar fi putut începe construcția efectivă. Acum doar se lansează procedura de achiziție a SF-ului, cine știe cât durează selecția ofertelor, când va fi gata și când va începe lucrarea efectivă” .

Chereji îi amintește lui Niculae și întreg contextul pentru o reîmprospătare a memoriei: ”La sfârșitul lunii iunie 2016, imediat după constituirea Consiliului local după alegerile locale din 2016, am depus proiectul de Hotărâre a Consiliului Local „Privind acordul Consiliului local al municipiului Bistrița pentru traseul variantei ocolitoare” care prevedea : „ART.1. – Se dă acordul de principiu pentru traseele 1 NORD, 2 NORD, 3 NORD sau 3 SUD ale variantei de ocolire a municipiului Bistriţa, conform schițelor anexate, care vor fi înaintate Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale pentru a alege varianta optimă.La vot, dl.Cristian Niculae a votat împotrivă, împreună cu toți consilierii PSD!” .

Și ca dovadă că s-a pierdut vremea timp de 3 ani cu acest proiect care ar fi putut să aibă un avans semnificativ, Chereji prezintă și procesul verbal al ședinței Consiliului Local din 31 august 2016 când doar 5 consilieri, e vorba de liberali au votat proiectul, în timp ce consilierii PSD-ului coordonați de același Cristian Niculae au votat împotrivă. Chereji, care și-a dat demisia din Consiliul Local Bistrița după doi ani de mandat, dezamăgit de modul în care funcționează forul aleșilor locali, a  postat pe pagina de facebook a Bistriței Civice și motivarae proiectului în întregime.

Share.

About Author

3 comentarii

  1. Adrian Florin Chereji în

    Demisia din CL mi-am dat-o după un an.
    Nu puteam face nimic constructiv, orice spuneam sau propuneam era respins de mașina de vot a lui Crețu și Niculae.

  2. „Prostul, dacă nu-i fudul, parcă n-ar fi prost destul”. Acest Cristian Niculae cunoscut si sub numele Wannabe, dupa ce și-a anunțat deja intenția de a candida la Primăria Bistrița, a facut recent o afirmatie de-a dreptul idioata pe un post local de televiziune, spunând, culmea, că el are încredere în sine: ”Îmi doresc ca cetățenii să aibă încredere în mine, îmi doresc să fiu primarul municipiului Bistrița, cred că voi fi noul primar al Bistriței. Eu cel puțin am încredere în mine”.

  3. ecologistul în

    Niculae (clop de paie ) ai pus-o cu B-ta Civica ! Vezi daca ai servit partidul si pe cretu ? Asa patesc copii neatenti cand fac greseli. Iau suturi in poponet !Victoria este numai si numai a Bistritei Civice si a celor trei bravi bistriteni; NACU, SILIVAN GAGEA !

Lasă un comentariu