Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

BEJ-ul a respins plângerea PNL referitoare la buletine cu stampila ”ANULAT”pe Iohannis de la intrarea din secții. Vezi ce explicații au oferit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud a respins în această dimineață reclamația liberalilor referitoare la buletinele informative de vot de la intrarea din secțiile de votare afișate la intrarea în secțiile de vot din Bistrița care purtau mențiunea anulat exact în pătrățelul pe care ar fi trebuit pusa ștampila pentru Klaus Iohannis. Liberalii au apreciat  că buletinele informative în cauză induc alegătorilor ideea să nu voteze cu candidatul Klaus Iohannis, că alterează grav procesul electoral  și au cerut îndepărtarea imediată a acestora.

Cei care nu-s de acord cu buletinele informative sunt numiți” observatori nerezonabili” in decizia BEJ

Biroul Electoral Județean a apreciat în decizia de respingere că dispozițiile legii nu conțin precizări referitoare la locul în care să fie aplicată ștampila ” ANULAT” și că este obligația birourilor electorale ale secțiilor de votare să afișeze aceste buletine de vot informative. Argumentul BEJ la sesizarea liberalilor că în mai multe secții din Bistrița ștampila anulat se suprapune parțial sau total pe candidatul Klaus Iohannis a fost că stampila de vot are inscripția ”VOTAT” și nu ”ANULAT”. Textul Biroului Electoral BN are și comentarii, cel puțin surprinzătoare. Cei de la BEJ susțin că ” doar un observator nerezonabil ar putea aprecia că prin suprapunerea mențiunii ”ANULAT” ce se referă la buletinul de vot total sau parțial peste patrulaterul unui candidat s-a făcut cu scopul de a sugera votarea celuilalt candidat”.

Biroul Electoral Județean are în componență trei judecători, un reprezentant AEP și 7 reprezentanți ai partidelor politice (PSD, PMP, UDMR, Alianța USR-PLUS, Alternativa pentru Demnitate Naționala, Alianța ”Un Om”) iar deciziile se iau prin vot.

Citește aici motivarea BEJ-ului: Decizia BEJ

Share.

About Author

Lasă un comentariu