Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum arată sentința primită de primarul din Sângeorz Băi în prima instanță: judecatorii l-au trimis inclusiv la muncă în folosul comunității

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău s-a ales luni, 17 februarie 2020 cu o sentință penală a unei instanțe a Judecătoriei Năsăud care cade cât se poate de prost cu 3-4 luni înaintea alegerilor. Ogâgău a fost condamnat în principal la închisoare cu suspendare pentru conflict  de interese  și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, dar și cu interzicerea dreptului de a candida pentru trei ani, sentința având însă și alte accesorii.

Astfel edilul ar trebui să se prezinte la serviciul de probațiune, să anunțe la poliție  orice plecare din oraș, dar și să presteze muncă în folosul comunității timp de 40 de zile, exact la locul său de muncă, respectiv Primăria din Sângeorz Băi.

Deocamdată niciuna dintre aceste pedepse nu vor fi aplicate dacă Traian Ogâgău va ataca sentința la instanța superioară iar până la o sentință definitivă care ar putea fi dată la Înalta Curte de Casație drumul e lung și finalul imprevizibil.

Și dacă sentința de luni nu-l împiedică să candideze, fiind vorba de  e o condamnare în primă instanță, aceasta în mod cert  îl vulnerabilizează și mai tare în fața electoratului, cu câteva luni înaintea alegerilor. Traian Ogâgău a reacționat la sentința primită pentru că l-ar fi favorizat pe tatal sau sa primească un teren în chirie de la primărie, în felul său: a postat fotografii în timp ce vizita sera de flori a primăriei cu mențiunea: ”continuăm împreună”.

Share.

About Author

Lasă un comentariu