Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Creșele din județ intră în carantină până în 31 martie, a stabilit CJSU. La fel si târgurile, bibliotecile, muzeele

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Creșele din județ vor trebui închise cel puțin până în 31 martie  a anunțat astăzi  Comitetul județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, condus de prefectul Stelian Dolha. Măsuri vor fi luate și în privința instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean care își vor suspenda activitățile cu public, Direcția de Protecție a Copilului, iar târgurile vor fi închise, iar manifestările publice limitate.

CJSU  a transmis o recomandare comitetelor locale constituite la nivelul primăriilor pentru a lua decizia de închidere a creșelor, aflate în administrarea primăriilor, dar și a târgurilor și oboarelor: ”Având în vedere riscul ridicat din unităţile de învăţământ preşcolar (creşe), prin Hotărâre, se recomandă primarilor unităţilor administrativ teritoriale suspendarea activităţii în aceste unităţi prin hotărâre adoptată de către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire”.

Târgurile intră în carantină

CJSU le cere primarilor sistarea oricăror activităţi în aer liber şi  a celor cu afluenţă mare de persoane, în contextul riscului ridicat de răspândire a infecţiei cu Coronavirus, adică pieţe, târguri, oboare, evident prin adoptarea unor hotărâri de Comitet local până în data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire dacă este cazul.

Aceleași recomandări au fost făcute pentru şcoala altfel, excursii sau cursuri extrașcolare.

Biblioteca, Centrul Județean pentru Cultură, Muzeul trec în carantină

CJSU a cerut Consiliului Județean, reprezentat în premieră pentru ultimele patru luni la ședință de președintele Radu Moldovan suspendarea activităților cu publicul și a evenimentelor culturale la toate instituțiile de cultură din subordinea consiliului județean, adică : Biblioteca Județeană, Centrul Cultural Județean Bistrița-Năsăud, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăsud, începând cu data de 10.03.2020 până la 31.03.2020. CJSU cere aplicarae măsurii și la  Cultural Dacia: ”se vor face demersuri către societatea RoFilm S.A. în vederea suspendării activității de difuzare a producțiilor cinematografice”

Operatorii de transport rutier județean de persoane vor fi obligati să respecte măsurile de dezinfecție a mijloacelor de transport și vor fi controlate periodic. La Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud se vor lua măsuri în vederea interzicerii vizitelor la beneficiarii serviciilor sociale asigurate în cadrul structurilor aflate în subordinea acesteia, a stabilit CJSU care cere și transmiterea on-line a documentațiilor privind evaluarea/reevaluarea în grad de handicap a beneficiarilor copii/adulți la Serviciul de evidență complexă a persoanelor adulte cu handicap din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud de către solicitant sau de personalul responsabil din cadrul primăriilor.

CJSU cere proceduri similare carantinei și pentru cei izolați

 ”Vor fi încheiate protocoale între Direcţia de Sănătate Publică şi furnizorii de servicii publice (gaz, curent şi apă) cu informaţii legate de persoanele aflate în izolare la domiciliu, în eventualitatea necesităţii intervenţiei de urgenţă a furnizorilor de servicii la domiciliile acestora.

Întocmirea unei adrese către C.N.S.S.U. privind emiterea unei proceduri pentru persoanele aflate în izolare, similară cu cea pentru persoanele aflate în carantină, cu privire stabilirea modului de decontare a cheltuielilor autorităţilor publice locale” a mai decis Comitetul Județean pentru situații de urgență.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu