Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Îngrijorare mare în Dumitra după anunțul că un bătrân care a ajuns la Terapie Intensivă a fost diagnosticat cu Covid 19. Primarul a închis pentru dezinfectare cele doua magazine

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vestea căzută sâmbătă dimineața că un bătrân dintr-o familie numeroasă, internat de câteva zile în Spitalul de Boli Infecțioase de la Bistrița, și care a ajuns ulterior la Terapie Intensivă a fost diagnosticat cu noul coronavirus a stârnit un val de îngrijorare în Dumitra.

Bătrânului i s-a făcut rău miercuri, după ce a avut simptome respiratorii de mai multe zile și ar fi fost transportat la spital la Bistrița de un ginere și un fiu cu o mașină personală. Iar confirmarea ca e infectat a ajuns în comună sâmbătă dimineața. Primarul din Dumitra, Gheorghe Bălăjan tună și fulgeră după ce a aflat vestea pe surse, apoi de la rudele bătrânului și a reușit să intre în legătură cu Direcția de Sănătate Publică abia după ce a intervenit prefectul.” Nu e normal sa nu comunice cu primarii DSP-ul, nu e normal sa nu anunțe să știm ce măsuri să luăm să luăm ca să nu se infecteze și alții, nu e norma să fiu obligat să apelez la prefect ca să mă sune înapoi  cineva de la DSP.”

Primarul Bălăjan e supărat pe toată lumea: e supărat pe medicul de la infecțioase care l-a internat pe bătrân, fără să le spună rudelor ca ar trebui sa se izoleze preventiv până află rezultatul, pe DSP care n-ar fi știut de caz până dimineață, pe angajații aceleiași instituții care nu dau instrucțiuni clare, atunci când răspund la telefoane si care ar face anchetele epidemiologice prin telefon.

Primarul ne-a mai spus și că a luat măsuri pe cont propriu fără să mai aștepte instrucțiunile. ” am închis cele două magazine unde s-au plimbat rudele toata zilele de atunci pentru dezinfectare, după care le-am deschis, ca n-am voie să iau măsuri din astea, mi-au spus cei de la DSP și le-am zis celor care stau în casă cu bătrânul să se izoleze! Dar ce sa fac, sa astept sa se infecteze jumatate din comună?”

Primarul din Dumitra a postat în jurul orelor 17,30 și un anunt pe pagina sa de facebook în care le cere locuitorilor  să fie vigilenți și să se protejeze:

”Anunțul că ANUNT IMPORTANT!

Dragi cetățeni ai comunei Dumitra,din păcate s-a confirmat deja primul caz de COVID în satul Dumitra. Autoritățile județului sunt in temă cu acest fapt, le-am informat personal, iar ele urmează să își desfășoare anchetele conform legii.Vă rog să respectați în continuare regulile impuse în urma acestei pandemii cu gândul la cei dragi. Trebuie sa ne protejam pe noi personal dar în special pe cei mai expusi acestui virus,oamenii bolnavi de boli cronice si oamenii in varsta pe care noi toti îi avem in familii,vecini etc. Aparatul primariei este în continuare pregătit pentru soluționarea oricărei probleme legate de nevoile si necesitățile dvs iar magazinele alimentare vor rămâne deschise pt a ne asigura strictul necesar, cu rugămintea de a fi precauți si de a respecta regulile impuse si anume să ieșim doar în caz de necesitate maximă, iar în cazul acesta sa ieșim protejați (mască, mănuși ,distanță).
Haideți să avem grija de noi si de cei dragi!
Cu respect primarul comunei Dumitra
DISTRIBUITI!!!” le-a transmis primarul Bolojan locuitorior comunei.

Potrivit surselor Bistrița Express bătrânul diagnosticat cu nou coronavirus locuieste în aceeași casă cu familia fiicei sale și nepoții săi. Familia sa lărgită este însă mult mai numeroasă, ceae ce face ca numărul contacților direcți să fie destul de mare.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu