Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Stația de mixturi a LDP-ului de la Beclean închisă de Garda de Mediu după o petiție cu multe semnături

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Garda de Mediu a sistat activitatea stației de mixturi asfaltice a LDP-ului de la Beclean, după un control făcut de comisarii de mediu sesizați de petiții online cu sute de semnături, plângeri directe și postări de pe rețele de socializare.

O postare făcută vineri pe pagina de facebook a Gărzii Naționale de Mediu anunță oprirea activității stației de mixturi de la Beclean  și aplicarea unei amenzi de 30.000 de lei firmei proprietare: ”Pornind de la o sesizare apărută pe Facebook și în presa online, privind disconfortul creat de fumul tehnologic și mirosul de bitum de la o stație de mixturi asfaltice din orașul Beclean, județul Bistrița Năsăud, o echipă de comisari de la Comisariatul Județean Bistrița – Năsăud al Gărzii Naționale de Mediu a demarat un control pentru verificarea aspectelor sesizate” scriu cei de la Garda Națională de Mediu.
Comisarii au amendat LDP-ul și au închis stația după ce au constatat că societății i-a expirat încă din februarie expirate atât autorizația de mediu, cât și decizia privind viza anuală.  Comisarii de mediu au aplicat sancțiunea chiar și după ce au constata ca stația era în  reparație capitală din 10 mai.
LDP, societatea de drumuri si poduri a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud va putea redeschide stația abia după ce va fi cu actele la zi, iar după obținerea autorizației va avea obligația să monitorizeze calitatea aerului.

Consilierul local, Caius Cârcu, prim-vicepreședinte județean al PMP, unul dintre inițiatorii petiției din mediul online scria  într-o postare postare de acum trei zile că inclusiv în 27 mai(nota red. deci chiar in timpul reviziei tehnice) instalațiile erau în funcțiune, iar fumul gros emanat a făcut aerul pe strada Someșului și în împrejurimi, irespirabil.

Share.

About Author

Lasă un comentariu