Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Simionca revoltat după ce a primit un filmuleț cu un polițist care verifica măștile într-o biserică

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Deputatul PMP Ionuț Simionca se arată revoltat într-o postare pe facebook de gestul unui polițist de a verifica dacă enoriașii unei biserici (nn. de rit neoprotestant)  poartă mască în timp ce participă la slujbă. Simionca susține și că biserica trebuie să rămână un spațiu al rugăciunii, la porțile căreia autoritatea Poliției ar trebui să înceteze, pentru că începe autoritatea divină:
 ”Scenele apărute în spațiul public cu Poliția intrând într-o biserică peste oamenii prezenți la slujbă, pentru a-i controla de mască, m-au umplut de revoltă și de mâhnire. Într-o perioadă în care sănătatea și chiar viața ne sunt amenințate de pandemie, biserica, indiferent de cult, trebuie să rămână acel spațiu sacru care ne ajută să ne păstrăm vie încrederea și speranța că vom ieși cu bine din această criză. Avem nevoie, mai mult ca niciodată, de repere, de familie, de biserică – de valorile românești tradiționale care ne-au definit ca națiune și ne-au ajutat să depășim momente grele din istorie.
Știu că cei mai mulți polițiști s-au comportat ireproșabil în timpul stării de urgență și de alertă, arătând omenie, grijă față de semenii lor, și, pe aceasta cale, le mulțumesc” Imaginile distribuite de deputatul PMP nu sunt din Bistrița-Năsăud, ci, așa cum a  precizat la solicitarea jurnaliștilor dintr-o biserică penticostală din județul vecin, Suceava.
Simionca spune că important este însă comportamentul polițistului: ”Vreau să cred că polițistul din imagini, care a călcat cu bocancii peste un ritual sfânt, este o excepție și că asemenea scene nu se vor mai repeta. La poarta bisericii, autoritatea Poliției se încheie și începe autoritatea lui Dumnezeu. Sper că nimeni nu va mai pune la îndoială, pe mai departe, aceste linii de demarcație simbolică și că vom putea să ne rugăm în liniște în orice biserică ”  a mai scris Ionuț Simionca pe facebook în dreptul filmului pe care spune că l-a primit de la preoți din Bistrita-Năsăud.
Aici vedeți și filmul:
Share.

About Author

Lasă un comentariu