Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Orban atacuri dure după Congres:”modul în care au acționat, un pericol pentru democrația românească.”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ludovic Orban a fost astăzi necruțător cu ”echipa câștigătoare” și cei din spatele acestora,  pe care-i numește planificatorii unei lovituri de partid.  Într-o declarație de presă făcută astăzi la Palatul Parlamentului fostul președinte spune că planificatorii loviturii de partid de la Congres și-au bătut joc de PNL și că au distrus pur și simplu imaginea publică a Partidului Național Liberal.

Mai mult, Orban spune că ceea ce au făcut regizorii Congresului ar putea fi chiar un pericol pentru democrația românească, dacă le-ar aplica și pentru alegerile generale, nu doar pentru cele interne: ”Democrația este fundamentală. Democrația este fundamentală pentru evoluția societății românești. Despre ce democrație mai puteam vorbi dacă metodele de la congres ar fi fost folosite la alegeri de către cei care au confiscat vremelnic pârghiile de putere din PNL. Dacă au făcut-o pentru a lua puterea în PNL, nu cumva o vor face și în ansamblul societății românești? Nu cumva ei sunt un pericol pentru democrația românească, dacă au fost în stare să își umilească colegi cu care au fost în campanii, dacă au fost în stare să-și amenințe prieteni, camarazi, să-i umilească să voteze împotriva propriei conștiinței? De ce democratie am fi putut vorbi daca metodele folosite la Congresul PNL ar fi fost folosite la alegeri?… Nu sunt înfrânt.  Sunt pe câmpul de luptă și voi continua să lupt pentru libertate, democrație, pentru visul frumos pe care îl am despre România. Rămân același om care iubește țara, liberalismul, care acționează în conformitate cu tradiția PNL.

Întrebat despre explicațiile pe care a anunțat că i le va cere Florin Câțu după ec a declarat că parteneriatul lui cu presedintele s-a încheiat, Orban a spus: ”Nu este Cîțu în poziția să-mi ceară mie explicații. Ați văzut cu ochii dvs cum la acest Congres președintele României a încălcat Constituția. Florin Cîțu nu înțelege un lucru, chiar dacă a ajuns cum a ajuns. Dacă aș fi în locul lui, mi-ar fi rușine să ajung președinte PNL așa cum a ajuns el. Cîțu nu înțelege un lucru, că nu va mai fi prim-ministru. Sau dacă va fi prim-ministru va fi din mila PSD. Asta înseamnă să-ți bați joc de toți simpatizanții PNL. A devenit pentru un număr uriaș de cetățeni persona non grata. Eu nu voi vota o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.” a mai spus fostul presedinte liberal. Despre demisia sa din funcția de presedinte al Camerei Deputaților depusa la presedintele PNL și nu la Camera Deputaților, Orban a spus: ”Dacă cineva vrea să facă cadou funcția de președinte al Camerei către PSD, acela nu sunt eu”

”Multa lume se întreabă : ce voi face?. Ei bine voi continua lupta ca simplu membru al PNL. Nu sunt înfrânt. Voi continua sa lupt pentru democrație” a mai spus Ludovic Orban într-o declarație de presă fără precedent.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu