Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Întrebare de bun-venit pentru Sevil Shhaideh: ”îi dați sau nu bani lui Crețu pentru Aquapark?”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vicepremierul Sevil Shaidehh, așteptat într-o vizită fulger miercuri dimineața în Bistrița-Năsăud e întîmpinat cu întrebări, dacă tot are cheile de sipetul minune cu bani de investiții. Consilierul liberal Ioan Peteleu i-a transmis o scrisoare deschisă în care o întreabă dacă a venit să arate dorința de a identifica nevoile reale ale comunității sau e doar în trecere ca mulți alții. Și evident o întreabă dacă sunt bani în PNDL pentru Aquapark-ul asumat de primar și consilierii săi, o investiție care potrivit opoziției nu trece testul calculelor economice:

”Doamna Vicepremier Shhaideh, îi dați ori nu-i dați la Crețu bani pentru utopia AQUAPARK?

Stimată doamnă Vicepremier Shhaideh, vizita dumneavoastră la Bistrița la începutul primăverii poate fi un semn bun pentru județ și oraș. Poate însemna un pas important pentru identificarea nevoilor reale ale comunităților și deschidere din partea guvernului din care faceți parte pentru a finanța, prin Programul Național de Dezvoltare Locală pe care-l gestionați, județele sărace și orașele mai puțin dezvoltate ale României sau poate fi doar o vizită sterilă, în trecere, a unui guvernant prin urbea noastră.

Până una alta, doresc să vă aduc la cunoștință că, în municipiul reședință de județ, Bistrița, care are localități componente cum ar fi Slătinița, fără apă potabilă sau canalizare, care pe arii extinse nu are iluminat public, care are încă mai bine de 150 de străzi de pământ sau pietruite, primarul orașului investește banii contribuabililor și accesează credite bancare pentru tot felul de proiecte utopice.

După ce s-au investit 6,9 milioane de euro într-o pârtie de schi la 600 m altitudine, în așa zisul Wonderland, care n-a funcționat nici o zi și nici nu o să funcționeze, săptămâna trecută s-a aprobat în Consiliul Local de către o majoritate PSD-ALDE-UDMR un studiu de fezabilitate pentru un nou proiect utopic, numit AQUAPARK, tot în Wonderland, care are o valoare estimată de 7,8 opt milioane de euro.

Primarul Bistriței, Ovidiu Teodor Crețu, a declarat în ședința de Consiliu Local că este posibil ca acest proiect să fie finanțat prin PNDL. Întrebarea este foarte simplă: finanțați sau nu un asemenea obiectiv prin PNDL?

În așteptarea unui răspuns public pe această temă, vă asigur de înalta mea considerație.

Ioan Peteleu, Consilier local PNL”

În ultima ședință de Consiliu Local de săptămâna trecută consilierii bistrițeni au trebuit să voteze studiul de fezabilitatea pentru Aquapark, o investiție estimată la 6,5 milioane, după ce autorii studiului au schimbat radical de l a o zi la alta cifrele din analiza cost-beneficiu și după ce conducerea primăriei a vorbit despre investiție pe credit, după care în plen a avansat ideea unei investiții prin Programul Național de Dezvoltare Locală, gestionat de ministerul condus de Sevill Shaidehh. Studiul a fost votat de majoritatea chiar dacă opoziția  a atras atenția că cifrele pe care se întemeiază investiția sunt hazardate.

Foto: Ziua de Constanta

Share.

About Author

Lasă un comentariu