Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

OFICIAL: O singură firma în BN pe lista celor care au optat pentru split TVA.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Optiunea pentru SplitTVA, adică plata într-un cont separat a taxei pe valoarea adăugată, rămâne una mai degrabă simbolică, după prima săptămână de aplicare. La nivel național fiscul a anunțat ieri că  273 de firme  au completat formularul prin care se înscriu pentru a fi luați în evidență cu plata în cont separat a taxei pe valoarea adaugată.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud a rămas în continuare o singură societate comercială, de transport și construcții, care s-a conformat voluntar și a completat formularul 086 încă din a doua zi, chiar dacă în spațiul public s-a vehiculat că ar fi vorba de trei. Directorul Administrației Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud, Cristian Parasca a confirmat pentru Bistrița Express că e vorba despre o singură firmă.

Măsura ar urma să intre în vigoare pentru toate firmele plătitoare de TVA din 1 ianuarie anul viitor, dacă ar fi să ne luăm OUG-ul Guvernului, însă premierul pare să-și fi schimbat părerea. Mihai Tudose a declarat aseară la un post de televiziune național că  măsura “va fi aplicată firmelor de stat, celor care sunt în insolvenţă sau în faliment”, a spus premierul.

Pe de alta parte, dupa ce OUG-ul în cauză a fost modificat în comisia economică a Senatului, în sensul aplicării doar firmelor de stat președintele acestei comisii, Eugen Teodorovici a fost criticat de Liviu Dragnea care a cerut respectarea programului de guvernare. După acest episod Teodorovici a declarat că PSD va vota în Senat ordonanța care reglementează Split TVA-ul așa cum era în forma inițială. astăzi plenul Senatului a retransmis OUG-ul spre modificare înapoi la comisia economică.

Share.

About Author

Lasă un comentariu