Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Judecătorul Cristi Danileț desființează scrisoarea lui Giuliani: ”De ce opinia privaților americani plătiți ar fi mai importantă decât poziția instituțională americană?”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Scrisoarea transmisă președintelui României de fostul primar al New York-ului, în prezent unul dintre avocații personali ai președintelui  Donald Trump, Rudolph Giuliani referitoare la protocoalele SRI-Parchetul General a fost taxată drept o înșiruire de prostii de judecătorul Cristi Danileț, care are chiar îndoieli că avocatul a realizat ce anume a semnat: ”Atâtea prostii apar în scrisoarea lui Rudolf Giuliani, încât ai spune că a fost scrisă în studiourile mocirla.tv. Omul acesta, dacă chiar a fost implicat, trebuie sa afle că a fost păcălit de infractori români și acum râde de el tot sistemul românesc de justiție” a scris inițial pe pagina sa de facebook Danileț. Acesta a comentat într-o altă postare că Giuliani poate vorbi cel mult în nume personal și că și în Statele Unite ca și la noi oricine are libertatea de exprimare, inclusiv aceea de a spune prostii și că singura opinie care contează este cea oficială, care spune cu totul altceva: ”9 iulie: Ambasada SUA vorbește in numele Americii si susține lupta anticorupție de la noi. 6 august: Congresmenii americani reprezintă poporul american și laudă lupta anticorupție de la noi. 27 august: Apare Rudy Giuliani, care cică e avocat și care, în nume personal, are o altă opinie. Păi, avem de ce să ne inflamăm?! Și în State, ca și la noi, oricine are libertatea de exprimare, inclusiv de a spune prostii. De exemplu, acum un an, Louis Freeh, fost director FBI, devenit consultant independent pentru un infractor notoriu din România, spunea numai bazaconii referitoare la condamnarea definitivă dată de ICCJ. Așa, și?!”

Judecătorul Danileț  se întreabă și de ce opinia unui privat ar conta: ”De ce opinia privaților americani plătiți ar fi mai importantă decât poziția instituțională americană? Haideți să nu ne lăsăm păcăliți!”. Judecătorul i-a răspuns și unui internaut care l-a întrebat cum e posibil ca un om cu reputația fostului primar al News York-ului să se preteze la așa ceva, Danileț a replicat: ”Fostul primar, poate. Actualul avocat, nu.”.

Pe de altă parte într-o declarație dată pentru PC News judecătorul clujean, fost al membru al CSM a comentat: ”
Materialul este o prostie cap-coadă. ”De unde și până unde un avocat din SUA scrie el scrisori către un Președinte de stat să îi spună de chestii interne din justitia română la care este evident că nu se pricepe, ci îi sunt servite? Nu merită comentat așa ceva, că ne pierdem timpul. Protocoalele, amnistia, sunt teme fumate, invocate azi doar de inamicii justiției române.Acum doua săptămâni niște congresmeni americani și-au exprimat ingrijorarea față de demiterea șefului DNA și turnura în lupta anticorupție. Avocatul acesta tocmai ne spune altceva decât ne spune oficial Congresul SUA și Ambasada SUA. Eu cred că omul a fost păcalit că dă un autograf și a semnat pe un colț de canapea hârtia care se prezintă în presa noastră”, a spus Danileț.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu