Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputat bistriţean: ”PSD a făcut din remaniere o reglare de conturi între diferite grupuri din partid

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

PSD a  dat un nou sens remanierii guvernamentale și a diminuat încărcătura de onorabilitate a funcției de ministru, afirmă deputatul PMP Ionuț Simionca într-un comunicat de presă dat publicității astăzi: ”De când PSD-Dragnea este la putere în România, remanierea e un lucru la ordinea zilei. Acum câțiva ani, era o onoare să fii ministru în România. Astăzi, nu mai e atât de onorabil să ocupi un loc la masa guvernului PSD vreme de câteva luni: abia înțelegi problematica ministerului, că partidul decide să trimită pe altcineva în locul tău”, spune parlamentarul PMP. Acesta a remarcat și că partidul de guvernământ a ajuns să schimbe unii miniștri și la 6 luni iar pe unii dați afară ca incompetenți să vrea să-i aducă înapoi: ” PSD  este la al treilea prim-ministru, iar la unele instituții miniștrii s-au schimbat odată la șase luni. La Apărare, de exemplu, din 2016 până astăzi, am avut 5 conducători ai instituției: Motoc, Leș, Țuțuianu, Fifor, iar de ieri din nou Leș. Mai mult decât atât, PSD readuce în Executiv miniștrii pe care îi dăduse afară din guvernele anterioare pentru că nu au fost buni. Este vorba de Petrescu, Leș și de propunerea Laufer – refuzată de președintele Iohannis. Cum să îi aduci înapoi în guvern pe cei despre care ai spus, acum câteva luni, că nu sunt buni?” .

În acest context remanierea a ajuns nimic mai mult decât o reglare de conturi între diferite facțiuni din PSD, crede  Ionuț Simionca:

”Remanierea, la PSD, „nu este o măsură de îmbunătățire a performanțelor guvernului”, nici „de promovare a membrilor de partid pe criterii de competență”, nici „un demers care să urmărească îmbunătățirea imaginii României”, după cum nu este „o decizie care să aibă drept scop dezvoltarea economică a României și creșterea nivelului de trai al românilor”. În schimb, remanierea reprezintă, pentru principalul partid de guvernământ, „o reglare de conturi între grupurile de putere din partid”, „o cale de pedepsire a celor care ridică ochii din pământ în fața liderului suprem„ și „o manieră de recompensare a fidelității față de președintele principalului partid de guvernământ”.

Ionuț Simionca a salutat faptul că principalul partid de guvernământ a răspuns cererii PMP de a remania miniștri, „începând cu domnul Andrușca, un ministru care nu și-a putut exprima realizările, până la domnul Șova, un ministru în mandatul căruia nu s-a construit niciun kilometru de autostradă”.

Simionca mai spune și că nicio remaniere nu poate fi completă fără trecerea pe lista de plecare a primului ministru Dăncilă:  „Dacă nu duceți lucrurile până la capăt, mai devreme sau mai târziu, liderul PSD vă va remania pe toți”, a avertizat deputatul PMP de Bistrița-Năsăud.

Share.

About Author

Comentarii închise.