Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Prefectul Stelian Dolha vrea măsuri împotriva conducerii AJOFM după ce a aflat din presă de disponibilizarea colectivă de la RAAL

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Disponibilizarea colectivă anunțată de  RAAL, companie care pe fondul unei sincope a comenzilor externe generate de pandemie a transmis în urmă cu două săptămâni către AJOFM documentele de notificare în vederea  disponibilizării a 800 de angajați, a luat prin surprindere autoritățile județene.

Prefectul Stelian Dolha a aflat din presa de intenția companiei de a face disponibilizarea colectivă, după ce informația a apărut astăzi prima dată  în Timp Online, publicație care a solicitat AJOFM să-i furnizeze conform legii 544 detalii despre companiile care  și-au anunțat intenția de a face disponibilizări colective. Prefectul a fost revoltat de lipsa de reacție a celor din AJOFM și spune că aceștia au ținut la sertar informația referitoare la disponibilizări timp de  2 săptămâni, fără să anunțe autoritățile județene   așa cum i-ar fi cerut legea și protocoalele încheiate la nivel județean:

Am aflat astazi  de această situație gravă de la unul dintre cei mai mari angajatori  și am avut imediat o discutie cu managerii de la  RAAL. Daca aș fi aflat cu 2 saptamani, situatia era probabil alta. Cu cat aflam mai repede, cu atât putem să  prevenim. Cei de la RAAL ar fi dorit încă o perioadă de 2 luni de șomaj tehnic până la reluarea comenzilor externe. Ei se bazează pe contractele externe, depind de asta și din păcate situația economică internațională pe fondul pandemiei este cea care este. O să discut cu premierul Orban și cu ministrul muncii, Violeta Alexandru să vedem ce se poate face. Pe de alta parte este inadmisibil ceea ce a făcut conducerea AJOFM, care a ținut la sertar toate informațiile și nu le-a comunicat  Instituției Prefectului. Am discutat cu doamna director, spune că a fost în concediu și că ar fi trebuit să ne transmită comunicarea directoarea  adjuncta. Lucrurile nu pot rămâne aici, este bătaie de joc, o să cer ministrului să facă o evaluare a agenției de la Bistrița ” a mai spus Dolha. 

RAAL a notificat AJOFM în legătură cu intenția de a face o disponibilizare colectivă care vizează 800 de angajați din cei aproape 3000 pe care-i are compania.

Share.

About Author

Lasă un comentariu