Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Se așteaptă soluții de la București în scandalul desființării claselor de arhitectură și de muzică de la Bistrița. Primarul Turc spune că situația se va rezolva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Scandalul care a inflamat rețelele de socializare în weekend, după ce vineri s-a aflat că ar urma ca între cele 26 de clase liceale care sunt propuse să fie desființate anul scolar viitor  în Bistrița-Năsăud s-ar număra unica clasă de Arhitectură de la ”Corneliu Baba”, respectiv de muzică de la Liceul de Muzică și păstrarea profilului pedagogic.

Anunțul Inspectoratului Școlar BN transmis celor două licee, care urmau să rămână fără una dintre cele două clase de a IX-a din anul școlar 2021-2022 a pus gaz pe foc. Imediat elevii celor două licee au deschis petiții cu semnături online, au fost lansate mesaje video și la finalul celor două zile 4000 de oameni au semnat pentru păstrarea clasei de arhitectură de la ”Corneliu Baba” si alți 1500 pentru clasa de muzică a Liceului de Muzică.

Rezolvare justă de la Minister promite primarul Bistriței

Primarul Ioan Turc, care este și președintele PNL Bistrița-Năsăud a scris luni  în jurul amiezii pe Facebook că ministrul Educației, Sorin Câmpean i-a promis o justă rezolvare a situației: ” Referitor la reducerea numărului unor clase de liceu, despre care discutasem cu conducerea ISJ pentru o altă abordare, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, mi-a comunicat telefonic că situația din județul Bistrița-Năsăud va avea o rezolvare mai justă. Cel mai probabil, soluția identificată va fi cea pe care am enunțat-o deja, prin care ar urma să se diminueze numărul elevilor din clase. Important e să existe deschidere pentru probleme ce inițial par de nesurmontat” a precizat Turc.

Inițial, într-o postare făcută de dimineață primarul Bistriței a comunicat că a avut o discuție cu inspectorul general școlar  pentru a-i cere altă soluție pentru menținerea clasei de arhitectură de la Liceul „Corneliu Baba” și a celei de muzică de la Liceul „Tudor Jarda”. El a spus că îi va cere ministrului să găsească o soluție excepțională pentru noul an scolar si a susținut că bulversarea vine din moștenirea  Ecaterina Andronescu la Minister, ”după înființarea  acum 8 ani, a clasei 0, care funcționase în paralel cu clasa I, fără a fi prevăzută vreo variantă logică de preluare în licee a acelor elevi la finalul gimnaziului”

Se pare, potrivit surselor Bistrita Express ca una din variantele găsite de Inspectoratul Școlar ar fi crearea unei singure clase de a 9-a  cu dublu profil, arhitectură-arte plastice la Corneliu Baba

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu