Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Pompierii au avut de furcă în ultimele ore cu incendii, la Ilva Mare și Romuli. Proprietarii au suferit arsuri și atacuri de panică

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pompierii voluntari și militari s-au luptat  în ultimele 12 ore cu flăcările izbucnite în două gospodarii, din Romuli și Ilva Mare.

Incendiul de la Romuli a izbucnit în această dimineață la o anexa și casa de locuit construite din lemn. Pompierii militari și voluntari au găsit incendiul manifestându-se la un grajd, o lemnărie și o bucătărie de vară. De asemenea, casa de locuit a fost cuprinsă de flăcări, pe o suprafață de cca. 10 mp (perete exterior plus acoperișul) informează ISU.

SVSU Romuli a asigurat protejarea locuinței si împreună cu pompieri militari năsăudeni au trecut la lichidarea incendiului. Suprafața totală afectată de incendiu este de circa 50 – 60 mp, cu multe materiale combustibile ( aproximativ 4 mc lemn de foc).

 

Septuagenar cu arsuri a refuzat transportul la spital

Proprietarul casei cuprinse de flăcari, un bărbat  de 79 de ani a întrat în  bucătăria de vara a cărui acoperiș era cuprins de flăcări pentru a scoate o butelie. A suferit arsuri de gradul I și II la nivelul fetei, mâinilor și corpului (aproximativ 15 % din suprafața corporala). A fost preluat de echipajul de prim ajutor SMUDD pentru îngrijiri medicale dar  a refuzat transportul la spital. De asemenea, soția acestuia a suferit un atac de panica, a primit îngrijiri medicale la locul intervenției, dar a refuzat si ea  transportul la spital, transmite purtătorul de cuvânt ISU, Marius Rus.

Cauza probabilă a incendiului ar fi un conductor electric defect la instalația anexelor.

Și tot în această noapte un incendiu la o casa de locuit în localitatea Ilva Mare a mobilizat pompierii. Incendiul s-a manifestat generalizat pe o suprafață de aproximativ 100 mp, la nivelul podului și acoperișului. Un bărbat în vârstă de aproximativ 56 de ani a suferit un atac de panica, a primit asistenta medicala la locul intervenției, dar nu s-a impus transportul acestuia la spital.

Intervenția a durat aproximativ 3 ore. Potrivit pompierilor evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de o soba fără acumulare de căldură si un cos de fum neprotejat termic fata de elemente ce se pot aprinde ușor.

Share.

Lasă un comentariu