Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Șapte foști parlamentari de Bistrița-Năsăud cer în instanță să-și recapete pensiile speciale. Ei au înaintat o acțiune comună la Tribunal

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Șapte ex-parlamentari ai județului Bistrița-Năsăud, din partide și  legislaturi diferite au făcut front comun în instanță, la Tribunal pentru a-și recăpăta pensiile speciale abrogate în februarie 2021 prin lege adoptată de Parlament.

Este vorba de o solicitare comună depusă ieri la Tribunalul Bistrița-Năsăud de politicieni cu notorietate : Ioan Oltean (PDL-PNL 6 mandate), de fostul presedinte PSD Viorel Pupeză (un mandat), fost prefect de Ioan Țintean (fost ALDE, un mandat) si el fost prefect, dar și de foști politicieni mai puțin cunoscuți, între care  Ioan Sonea (PRM 3 mandate) , Emil Rus (PRM),  Emil Scurtu (PDAR), fost director până anul trecut la APIA, Viorel Ilișiu (senator PUNR 1992-1996).

În plângerea comună adresată instanței foștii parlamentari cer obligarea Camerei Deputaților, respectiv Senatului să repună în plată îndemnizațiile speciale pentru limită de vârstă pe care le încasau lună de lună și care au fost abrogate din luna februarie odată cu intrarea în vigoare a legii . Practic în cererea care este formulată de o Casă de Avocatură din București, Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners se solicită constatarea nulității ordinelor prin care li s-a suspendat fiecaruia dintre cei 7 ex-parlamentari îndemnizațiile speciale, din 2, respectiv 10 martie.

Acțiuni similare celei de la Tribunalul Bistrița-Năsăud au fost făcute în instanțele din România de mai bine de 100 de parlamentari.

Foștii parlamentarii încasează aceste pensii speciale din 2015, iar îndemnizațiile sunt plătite lunar într-un cuantum care variază în funcție de numărul de mandate deținute de fiecare, între 2.131 de lei și 12.168 de lei brut pentru deputați și între 2.131 lei și 14.930 lei brut pentru senatori. Banii erau virați din bugetul celor două camere și costa statul român circa 12 milioane de euro pe an, potrivit G4 Media.

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Gica Contra în

    De pe la ” calorifere “… se aude ca pe ” listele partidelor ” , ca sa poti ajunge in Parlament… se cotizeaza ” baban “… si functiile parlamentare sunt o adevarata ” afacere ” unde ” ca sa ai… trebuie mai intai sa dai ” . Normal ca fac tarantele acuma ca ” parandaratu-lea “… nu mai iese nic …

Lasă un comentariu