Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum au ajuns testele PCR de la Spitalul Judetean Bistrița să aibă cod de securitate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Spitalul Județean Bistrița-Năsăud a introdus coduri de securitate de tip QR pe formularul de rezultat al  testelor RT-PCR, care să le facă aproape imposibil de falsificat.

Decizia a fost luată de conducerea Spitalului Județean de Urgență după ce s-a confruntat cu un caz de falsificare a unui asemenea test făcut la Bistrița, semnalat de responsabili ai Aeroportului Internațional Cluj. Managerul SJU Bistrița-Năsăud, Gabriel Lazany a relatat pentru Bistrița Express că a fost contactat recent de reprezentanți ai Aeroportului Cluj care s-au interesat dacă un buletin de analiza RT PCR, în privința căruia aveau suspiciuni era autentic. ” era vorba de un rezultat prezentat de un pasager care inițial a prezentat un test rapid.” După ce i s-a spus că nu e valabil testul rapid, pasagerul a făcut cale întoarsă și a revenit după 20 de minute cu rezultatul unui test RT PCR emis de Spitalul din Bistrița, ceea ce le-a stârnit suspiciuni. Testul era falsificat, însă după acest episod conducerea Spitalului Județean de Urgență a decis securizarea buletinelor de analiză RT PCR.

Managerul Gabriel Lazany a făcut anunțul pe facebook: ”Spiritul “întreprinzător” al unora ne-a determinat să luăm măsuri de urgență, așa că, buletinele de analiză Real Time PCR au fost securizate. Ele conțin acum un cod QR unic, a cărui simplă scanare deschide baza de date a spitalului și confirmă veridicitatea buletinului de analiză” a scris Lazany. El spune și că i-a făcut plângere penală celui care a falsificat testul RT PCR.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu