Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

BAC 2021: Doar 86% din absolvenții anului s-au înscris la examenul de maturitate în Bistrița-Năsăud. La proba de astăzi s-au mai pierdut 63 de candidați

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prima probă a Bacalaureatului 2021, al doilea organizat în pandemie a adus astăzi în sălile de examen din Bistrița-Năsăud 1843 de candidați în 9 centre. În jur de 3,5%  din cei 2047 înscriși n-au mai ajuns la examenul scris de limba și literatura română.

Potrivit tendinței observate la aceste examene de-a lungul timpului celor 63 de candidați absenți li se vor mai adăuga și alții odată cu celelalte probe de Bacalaureat, proporția absenteismului urmând să mai crească până la finalul probelor. De altfel Bacul 2021 este unul cu cel mai mare grad de absenteism  înregistrat în ultimii ani, dacă raportăm numărul înscrișilor la cel al absolvenților de liceu din promoția curentă.

La nivel național , potrivit DIGI 24 procentul ar fi ajuns la 77 %.  În Bistrița-Năsăud proporția celor înscriși este, potrivit ISJ Bistrița-Năsăud de 86,6 % din promoția absolvenților anului școlar 2021. Chiar și așa comparația cu anii trecuți arată cel mai mare absenteism în acest an.

 Niciun candidat nu a fost eliminat pentru tentativă de fraudă la prima probă a examenului.  Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

  • marți, 29 iunie – proba obligatorie a profilului
  • miercuri, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării
  • joi, 1 iulie – Limba și literatura maternă..

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00, informează ISJ BN.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie, însă afișarea rezultatului se va face anonimizat, fiecare candidat având alocat un cod în locul numelui.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu