Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dramă sfâșietoare: o tânără de 20 de ani, însărcinată, a murit din cauza complicațiilor COVID. Micuțul născut prin cezariană a fost salvat. Tânăra refuzase tratamentul agresiv pentru a-l proteja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O dramă sfîșietoare a lovit o foarte tânără familie din Năsăud: o tânără de doar 20 de ani, însărcinată în luna a 7-a a murit vineri noaptea în secția de ATI Covid a Spitalului Judetean de Urgență, la două zile după ce medicii, care au supus-o unei operații  cezariene de urgență, pe când aceasta se afla în stare critică,  au reușit să-i salveze copilul. Tânăra ar fi refuzat sa semneze pentru a-i fi administrat tratamentul din ATI, o procedură standard pentru femeile însărcinate, pentru a nu-i face rău copilului nenăscut. 

Potrivit directorului DSP Bistrița-Năsăud dr.Anca Andrițoiu starea tinerei, care a fost internată după o săptămână de la confirmarea infecției cu Covid 19,  s-ar fi degradat extrem de  repede.  Ajunsă în secția de Terapie Intensivă tânăra a cerut expres să-i fie salvat în primul rând copilul și a insistat ca medicația puternică  pentru formele severe sa nu-i fie administrată pentru a nu-i face rau micuțului nenăscut: ”pentru că era însărcinată trebuia sa-si dea acordul în scris pentru a-i fi administrat tratamentul pentru forma severă, care este foarte agresiv, inclusiv pentru intubare, în caz ca se ajunge acolo, dar n-a dorit să semneze  pentru a proteja copilul” a explicat doctorița Andrițoiu. Chirurgii  au intervenit și au dus-o in sala de operație, pentru cezariană atunci cand  saturatia oxigenului tinerei ajunsese la nivelul critic de  20 și au reușit să salveze copilul. Potrivit directorului DSP testele  facute înaintea transportarii micuțului cu elicopterul la o clinică de pediatrie din Cluj au arătat ca nu avea COVID 19. Tânăra mamică eroină a murit la două zile după operația de cezariană.

Drama care i-a afectat puternic pe medicii și asistentele care au îngrijit-o, nu a fost un caz izolat. Directorul DSP a relatat că în aceași perioadă  o alta tânără însărcinată, ajunsă în ATI cu o formă gravă de COVID, a avut aceeași reacție și a refuzat să semneze pentru administrarea medicamentelor care ar fi putut afecta serios copilul nenăscut, însă că prietenul ei a reușit în cele din urmă s-o convingă să accepte tratamentul: ” în acest caz partenerul de viață, si el bolnav de Covid, izolat la domiciliu a reusit s-o convingă telefonic, după multe insistențe să accepte tratamentul.  În acest caz sarcina nu era atât de înaintată. Am înțeles că intre timp a fost externată din terapie intensivă și că starea i s-a ameliorat”. Niciuna dintre tinere nu era vaccinată: ”nu exista contraindicații pentru vaccinare anti Covid în perioada sarcinii, dimpotrivă este recomandată de protocoalele medicale, însă multe mămici au rețineri, de teamă să nu afecteze fătul” explică medicii.

În ultimele 24 de ore în Bistrița-Năsăud s-au înregistrat 9 decese din cauza Covid 19, a declarat pentru Bistrița Express dr Anca Andrițoiu.

Mesaje sfâșietoare pe facebook 

Soțul tinerei de 20 de ani, Paul Roș a postat un mesaj sfâșietor de rămas bun pe facebook: ”In această zi draga mea soție Dumnezeu a ales sa mi te ia de lânga mine ceea ce nu am realizat ca se va putea intampla 😔Ai lasat in urma un gol imens🖤🖤😔, ai luptat cat ai putut sa mi te faci bine dar Dumnezeu a ales ca e mai bine alaturi de el . Iți multumesc mult soția mea pentru toate clipele frumose si pentru tot timpul petrecut alaturi de mine si de familiile noastre 🖤🙏🏻, iti multumesc soția mea pentru pruncul nostru care l-ai adus pe lume❤️, o să il cresc, o sa il îngrijesc exact cum am fi facut-o amandoi😔, de acolo de sus o sa fii mândra de noi, si noi o sa te iubim si o sa ne rugam pentru tine mereu🙏🏻😔, te iubesc cel mai mult si o sa te iubesc pana la sfârșitul vieții cand o sa ne intalnim 😔 viața e nedreapta uneori, dar tatii stie că de acolo de sus ne veghezi si esti alaturi de noi!😔🖤te iubesc mult soția mea si te voi iubii mereu!!😔😔😔🙏🏻🖤🖤🖤este mesajul teribil postat de Darius Roș, soțul tinerei.

Primarul din Năsăud, Dorin Vlașin, cel care în urmă cu trei luni a oficiat căsătoria celor doi a postat un mesaj tulburător despre mămica eroină: ”poti  plânge că a plecat sau poți zâmbi pentru că a trăit. Poti închide ochii și te poți ruga ca ea să revină, sau poți deschide ochii sa vezi tot ce a lăsat în urma ei! De când ne naștem, timpul începe să ne ia viața înapoi…nu știm când, nu știm cum, nu știm de ce…cuvintele sunt de prisos!

De azi, două inimi bat într-una, minunea pe care ai adus-o pe lume ne va aminti mereu de mămica eroină care ai fost și vei rămâne…Dumnezeu să o odihnească în pace, să mângâie și să dea putere familiei îndurerate! RIP Paula Roș” a scris primarul Vlasin.
Sursa foto Facebook
Share.

About Author

Lasă un comentariu