Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Au început plățile pentru tranșa a 2-a a subvențiilor APIA. La avansuri Bistrița-Năsăud a rămas pe ultimul loc, dar cu 90%

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fermierii din toată țara au început să primească din 7 decembrie plățile din a 2-a tranșă de subvenții APIA pe suprafață. Peste 26 000 de fermieri din 136 de mii autorizați la plată în prima tură erau programați marți sa aibă banii în conturi, potrivit declarațiilor directorului general APIA, Adrian Pintea, făcute pentru ziarele cu profil agricol.

Plățile propriu-zise ar urma să ajungă la peste 800 000 de fermieri din întreaga țara și reprezintă diferența după încasarea avansului de 70% primit de 96 % dintre agricultori până la finalul lunii noiembrie.

Bistrita-Nasaud, județul codaș a reusit totusi să plătească avansul pentru peste 90%

Mai bine de 90 % dintre fermierii din Bistrița-Năsăud au reușit să încaseze avansul de 70% până în 30 noiembrie, în condițiile în care la începutul lunii trecute nu erau plătiți decât 70 % din fermieri, iar județul se afla pe ultimul loc din țară. APIA a reușit să recupereze din decalaj, în condițiile în care avea cel mai mare număr de fermieri din țară în eșantioane de control, peste 8000. Chiar dacă tehnic a rămas pe ultimul loc din țară în județ au fost plătiți cu avansuri mult mai mulți fermieri decât în alte județe.

Astfel au fost 26306 beneficiari din județ, iar avansul a totalizat  27, 1 milioane de euro, o sumă comparabile  cu avansul încasat de fermierii brasoveni și mult peste Sibiu, de exemplu. Ca sumă fermierii din Bistrița-Năsăud au fost pe locul 21 la cuantumul sumelor încasate ca avans în țară.(vezi tabelul).

Citeste si:

Cum a ajuns Bistrița-Năsăud pe ultimul loc la plata avansurilor APIA? E județul cu cel mai mare număr de agricultori verificați, în jur de 8000

Share.

About Author

Lasă un comentariu