Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Consiliul politic PSD BN a votat în această seară: merge cu Mica Oprea-prefect. Ce spun Radu Moldovan și Ioan Turc despre nominalizare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mica Oprea,  secretar al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud până acum doi ani și consilier la cabinetul primarului Bistriței, Ioan Turc, este propunerea PSD pentru ocuparea funcției de prefect. Aceasta după ce propunerea inedită făcută de președintele PSD Radu Moldovan celor din comitetul politic al PSD Bistrița-Năsăud a trecut, sâmbătă seara, de votul conducerii filialei. 

Contactat de Bistrița Express chiar în momentul votului pentru nominalizarea la funcția de prefect, adjudecată în urma negocierilor din noua coaliție de guvernare, Radu Moldovan a explicat ca propunerea ca Mica Oprea să fie viitorul prefect  îi aparține ”Eu am făcut propunerea…în momentul de față se votează. 96 de membri ai comitetului politic județean votează propunerea, a trecut cu mult de majoritatea celor care au votat”.

Întrebat de ce a propus o persoană care nu este membru PSD, Radu Moldovan a spus: ” Profesioniștii, la locul potrivit. Cred că doamna Mica Oprea are pregătirea să gireze un post atât de important cum este cel de prefect al judetului Bistrița-Năsăud” a spus Radu Moldovan. Întrebat dacă PSD mai votează și alte nominalizări sâmbătă seara, de pildă pentru secretar de stat, Moldovan a răspuns : ”În momentul acesta e în analiza la nivelul coaliției: prefecții revin celor care au funcția de președinte al Consiliului Județean. Acesta e un lucru concret pentru care am decis votul în aceasta seară și am dat votul pentru. Vom face și o propunere în această seară și pentru o funcție de secretar de stat”.

Întrebat ce minister vizează, Radu Moldovan a evitat să dea un răspuns concret: ” am făcut o solicitare, nu pot să o fac publică pentru că nu am un răspuns, dar nu ne ducem la plezneală, ne ducem într-un minister important. rămân cu comentariile aici” a spus pentru Bistrița-Express, Radu Moldovan.

Despre prefectul în funcție, Stelian Dolha, contracandidatul său la ultimele alegeri, Radu Moldovan a răspuns: ”Eu am avut acces la prefect tot timpul. Am avut o colaborare foarte bună, că avem simpatii politice diferite, e altceva. Eu nu l-am considerat adversar cât a fost prefect. Am fost adversar politic în campanie, el a avut un stil de a face campanie, eu am avut altul, al meu s-a dovedit câștigător”.

Nominalizată pentru funcția de prefect, Mica Oprea a fost secretar general al Primăriei Bistrița încă de pe vremea primarului Pavel Popescu dar și a lui Vasile Moldovan.  A fost, pe rând, secretar general al Prefecturii, apoi subprefect si secretar general al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, la câteva luni după ce Radu Moldovan a fost ales președinte în primul său mandat. În aprilie  2020,  Mica Oprea s-a pensionat de la Consiliul Județean,  însă a revenit în zona administrației, la Primaria Bistrița, în functia de consilier la cabinetul primarului Ioan Turc, la solicitarea acestuia.

Ce spune primarul Ioan Turc despre pierderea funcției de prefect si nominalizarea de la PSD

Ioan Turc are o părere foarte bună despre nominalizarea făcută, în contextul în care regretă că PNL BN, o filială fruntașă în alegeri a pierdut funcția de prefect din cauza noului algoritm: ”Domnișoara Mica Oprea  e un specialist în drept administrativ de prima mână, un om cu experiență cu totul deosebită și cred ca este cât se poate de potrivită de această funcție: de prefect al județului.”  Turc spune că decizia este luată la nivel național: ”este  un deal făcut la nivel național, au fost parafate niste înțelegeri. Discutăm într-un context politic deja conturat….Ca presedinte al PNL BN am solicitat la Bucuresti să se meargă pe principiul: acolo unde exista președinte la CJ, prefectul sa fie de alta culoare politică, inițial a fost agreată această variantă, apoi s-a schimbat. Din păcate s-a mers pe altă variantă, pe variantă monocolor în care prefectul să fie de aceeași cu politică cu presedintele. Între cele  24 de filiale din țară care rămân fără prefect, au fost unele, printre care si Bistrița-Năsăud care au avut rezultate foarte bune în alegeri. S-a semnat o înșelegere, acesta este contextul în care discutăm astăzi. În privința domnișoarei Mica Oprea, am tot respectul ca disponibilitate, profesionalism, rezistență la efort, deci e un om potrivit pentru aceasta calitate. În contextul acesta, dat, depășind ceea ce ne-am fi dorit ca filială!” a spus Ioan Turc pentru Bistrița Express. 

Stelian Dolha, care ocupă a doua funcție din filiala PNL Bistrița-Năsăud, cea de prim-vicepresedinte, este prefect de doi ani de zile și a fost revalidat în funcție după ce a candidat, la solicitarea PNL împotriva lui Radu Moldovan la alegerile pentru presedinția Consiliului Județean, dar și în ianuarie anul acesta când funcțiile de prefect s-au reîmpărțit odată cu coaliția PNL-USR-UDMR. Ca o coincidență, exact în ziua în care PSD a validat-o ca propunere pe Mica Oprea, s-au împlinit doi ani de la depunerea primului jurământ de prefect de Stelian Dolha. Dolha a fost deputat în perioada 2012-2016, când a fost ales si președinte al filialei judetene PNL, dar si vicepresedinte național al PNL. Din 2017 a fost prim-vicepresedinte PNL BN, functie în care a fost reales anul acesta. Este prefect din decembrie 2019.

 

Credit foto: Rasunetul

 

Share.

About Author

3 comentarii

 1. Poi oricum, n-a trecut mult timp de cand tot de acolo s-a pensionat si cred ca-i la ” curent ” cu de toate din acest judetz … si bune si rele … si nu degeaba a fost ” spaima la locul de munca ” !

 2. La un asemenea guvern nici nu mai contează cine sunt prefectii adică reptzentantii executivului in teritoriu. Pe 25 noiembrie, 2021 a fost investit guvernul coaliției PNL-PSD-UDMR, care pentru un an si jumătate se va numi „Guvernul Ciucă”, iar daca intelegerea coalitiei de a da primul-ministru prin rotație va avea zile, din vara anului 2023 vom avea și „Guvernul Ciolacu”. Această circotecă politică a fost clocită de mintea locatarului de la Cotroceni timp de trei luni, in care România a trecut printr-o criză politică pe care tot el a provocat-o.
  De altfel, la investirea noului guvern , presedintele KLaus Iohannis, declara triumfător: „N-a fost simplu, cred că nu-și imaginează nimeni că a fost simplu ca într-o coaliție să vină partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii pentru a găsi puncte comune și a ajunge la votul de încredere de astăzi. Așteptările sunt mari. Românii așteaptă să vă apucați și să rezolvați problemele pe care le-ați anunțat în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize și de promisiuni”.
  De la bun inceput PSD și-a arogat rolul de prima voce în noua Coaliție și a făcut un rechizitoriu dur la adresa fostei guvernări PNL.
  Marcel Ciolacu nu a evitat să vorbească despre inflație, venituri înghețate pentru români, prăbușirea nivelului de trai și lipsa unui plan coerent împotriva pandemiei.
  Dupa cum se stie, coalitia PNL-USR-UDMR, în care PNL avea rol de vioara întâi, s-a spart la începutul lunii septembrie după ce premierul PNL, Florin Cîțu, a încălcat protocolul de guvernare promovând, fără acordul USR, pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de guvern din 1 septembrie un proiect controversat, legat de PNDL3, program de dezvoltare locală cu bani de la buget.
  Noua aliantă dintre PSD si PNL este o struto-cămilă de tipul fostului USL din anii 2012.
  In concluzie, alianțele politice în România nu vor putea fi soluții viabile de exercitare a puterii politice decât din momentul în care partidele își vor face curățenie în propria ogradă și își vor asuma ideologiile pe care de treizeci de ani doar le mimează.

 3. De regula, in astfel de functii trebuie ” oameni ” fara familie, fara casa si fara obligatii fata de nimeni, care sa stea si sa doarma pe scaunul ( fotoliul ) de la serviciu, cu telefonul legat de cap… sa poata ” sari DREPTZI ” … la orice interpelare de la ” IMPARAT ” si la orice ora din zi si din noapte ! Asadar, doamna Mica Oprea, ARE PREGATIREA SI EXPERIENTZA NECESARA … si este ” OMUL POTRIVIT … LA LOCUL POTRIVIT ” !

Lasă un comentariu