Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Moment bizar la ceremonia de depunere a jurământului noii echipe de la Prefectura BN: la solicitarea presedintelui PSD participanții s-au rugat ținându-se de mâini

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un moment bizar, cu totul în afara  protocolului obișnuit, s-a consumat astăzi în sala de ședințe a Prefecturii Bistrița-Năsăud, după ce noua echipă de conducere, cu Mica Oprea-prefect, Ioan Zăgrean-subprefect  a depus jurământul la învestirea în funcție.

La solicitarea președintelui PSD și al Consiliului Județean, Radu Moldovan, cel care a condus cap-coadă ceremonia, a dat și a luat cuvântul celor prezenți,  asistența de la masa de sedință s-a prins de mâini în timp ce un preot spunea rugăciunea ”Tatăl nostru”. S-a întâmplat la finalul ceremoniei de învestire, după ce reprezentantul ales de PSD, Mica Oprea (63 de ani), respectiv subprefectul PNL, Ioan Zăgrean (62 de ani) au depus jurământul, celălalt subprefect din partea UDMR, Decsei Attila (43 de ani) fiind preluat din vechea echipă a Instituției Prefectului.

Cererea făcută de președintele PSD de a spune rugăciunea  i-a luat prin surprindere pe mulți dintre participanți de la masă (primari și parlamentari, dar și șefi ai instituțiilor)  protocolul unor asemenea evenimente oficiale de la Instituția Prefectului neincluzând asemenea momente de rugăciune colectivă. De altfel nici calitatea de amfitrion a președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan, la o un eveniment al Instituției Prefectului nu face parte din regulamentul după care se desfășoară asemenea evenimente. 

Mica Oprea, noul prefect- numită în funcție la propunerea presedintelui PSD nu e membru de partid

Mica Oprea, noul prefect, 63 de ani, numită în funcție, după nominalizarea de către Biroul judetean al PSD, la propunerea presedintelui Radu Moldovan cu care a colaborat în calitate de secretar general al CJ o lungă perioadă până la pensionareaacesteia  în 2020, a declarat după învestire că își dorește să fie prefectul tuturor : ”Este o onoare să fiu numită în funcția de prefect al județului Bistrița-Năsăud, al dumneavoastră, al tuturor. Totodată, privesc acest act ca pe o responsabilitate, nu ca pe un privilegiu, înțelegând complexitatea perioadei prin care trecem cu toții.  a spus  la învestire noul prefect.

Mica Oprea nu este membru PSD, însă Radu Moldovan, președintele PSD Bistrița-Năsăud a insistat sa o nominalizeze pe o funcție redevenită politică, după schimbarea statutului prefecților, în  ianuarie 2020. După pensionarea din 2020 Mica Oprea a lucrat câteva luni în funcția de consilier al primarului Bistriței Ioan Turc, presedintele PNL Bistrița-Năsăud.

Foto: instituția Prefectului, printscreen facebook Info Bistrita

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu