Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum se poate face educație pentru reciclare și altfel? ADI Deșeuri a premiat inițiativa unor ”ecofurnicuțe” care au colectat o tona de hartie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Copiii unei clase a IV-a a unei scoli din Bistrița au reușit să colecteze separat o tonă de hârtie și câteva sute de kilograme de palstic și metal grație unei activități joc în care i-a mobilizat învățătoarea. Un scenariu jucăuș în care copiii împărțiți în echipe erau recompensați printr-un sistem de premiere inventat ad-hoc a creat o competiție care a dat roade în ceea ce privește colectarea selectivă.

La finalul competiției directorul ADI Deșeuri, Cristian Niculae i-a recompensat pe copiii cu tricouri și diplome, iar jocul lor interctiv pe tema coelctării selective  este dat drept exemplu de bune practici de Agenția de Dezvoltare intracomunitară.

Cristian Nicolae, directorul ADI Deșeuri a scris pe facebook despre jocul-școală a celor care s-au intitulat ”eco-furnicuțe”: ”Doamna profesoară Camelia Pojar de la Școala Generală ”Ștefan cel Mare” din Bistrița, a construit un proiect ”Eco Furnicuțe” prin care copiii sunt încurajați să colecteze deșeurile reciclabile și să le depună în containerele aferente fiecărei fracții. Pe de altă parte, o altă componentă a proiectului a fost utilizarea cât mai creativă a deșeurilor reciclabile. Bradul de Crăciun al clasei a fost împodobit în întregime cu decorațiuni din deșeuri reciclabile.Clasa a IV-a D a fost împărțită în 5 echipe și s-a stabilit o miză pentru competiția reciclării – pentru fiecare kilogram de hârtie, sau pentru fiecare 3 sticle de PET colectate și aduse de copii la containerele special amenajate din curtea școlii, echipa primea un ”furniban”. Pe baza ”furnibanilor” câștigați de-a lungul unei săptămâni, se stabilea clasamentul echipelor.

De la începutul acestei inițiative au fost colectate separat peste 1 tonă de hârtie / carton și câteva sute de kilograme de plastic / metal, prin efortul unei singure clase de elevi. Dacă ne gândim că fiecare tonă de hârtie / carton reciclată salvează cel puțin 17 copaci, înțelegem impactul pe care acești copii îl au asupra mediului înconjurător. Gândiți-vă cât de bine ar fi pentru natură, dacă toți am urma exemplul acestor elevi minunați.

Am dorit să ne aratăm susținerea și aprecierea noastră față de astfel de proiecte și în numele A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud, le-am acordat acestor copii frumoși și buni diplome de merit și tricouri personalizate.

Ne dorim ca această inițiativă să fie o sursă de inspirație și pentru alți profesori și elevi, pentru că educația despre protecția mediului și reciclarea deșeurilor trebuie să înceapă încă de pe băncile școlii” a scris pe facebook Cristian Niculae.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu