Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Care a fost bilanțul final al averselor și vântului puternic din a doua zi de Paște?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a inventariat pagubele făcute în ultimele 24 de ore în județul Bistrița-Năsăud de vijeliile și căderile de ploi din a doua zi de Paște, pentru care s-a emis avertizare de cod portocaliu de vreme rea. Vântul  cu rafale de peste 80 și chiar 100km/h  a doborât două  acoperișuri de bloc și trei copaci în Bistrița. Apa a  intrat în gospodarii in Coldau (foto ) dar și la Piatra în comuna Chiuza.

Potrivit informării ISU pompierii militari au intervenit în localitatea Coldău, acolo unde au fost inundate beciurile din cinci gospodării, în localitatea Piatra, unde  au fost inundate beciurile din șapte gospodării, în orașul Năsăud, une au fost inundate două gospodării și un acoperiș, a fost desprins de pe un bloc, iar în municipiul Bistrița în urma vântului au căzut trei copaci și au fost desprinse două acoperișuri de bloc.

Foto: Coldău (sursa foto: facebook Sorin Pop)

Pentru înlăturarea situațiilor de urgență provocate de ploi, vânt puternic și viituri au intervenit și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență , informează ISU: ” în localitatea Ilișua o punte a fost inundată, în localitatea Căianu Mic un drum a fost acoperit cu piatră, în localitatea Sita au fost înfundate mai multe șanțuri care au dus la inundarea gospodăriilor, iar în localitatea Dumbrăvița un drum a fost rupt ca urmare a unei viituri” precizeaza sursa citată.

Foto: Năsăud (facebook MeteoBN-Edmond Cosma Someșan)

Share.

Lasă un comentariu