Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primarul Ioan Turc a inaugurat ”Ateneul de Bistrița” seria de evenimente care va aduce să conferențieze în municipiu personalități de anvergură ale vieții culturale și științifice .

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Conducerea municipalității își dorește sa facă din Bistrița un centru de dezbatere națională pe marile teme de interes, cu personalități de prim rang ale  vieții culturale și științifice care să conferențieze pentru publicul larg. Inaugurarea astăzi a seriei de dezbateri ”Ateneul de Bistrița”, realizat de primarul Ioan Turc împreună cu profesorul Liviu Zăpărțan , fostul ambasador al României la Vatican, în prezența secretarului general al organizației de Cooperare la Marea Neagră, Lazar Comănescu se dorește a fi doar un nou pas în acest demers.

Astăzi demarăm seria de conferințe, intitulată genericAteneul de Bistrița, un cadru liber al dezbaterilor și ideilor  în care Primaria Bistrița invită  personalități remarcabile ale culturii și științei, care vor susține conferinte pe teme relevante de actualitate pentru societatea românească . Practic ne dorim  vrem sa facem din Bistrița un centru important de dezbatere la nivel național” a anunțat primarul.

Practic gândim o serie de evenimente care să dea portanţă oraşului şi este suficient să amintesc  organizarea, la Bistriţa a Galei Premiilor Uniter, este suficient să amintesc  organizarea  simpozionului dedicate împlinirii a 100 de ani de relaţii diplomatice cu Vaticanul. (…)” a mai spus primarul Bistriței. Turc a explicat și că multe dintre aceste conferințe, la care sunt invitate personalități ale vieții publice și științifice de anvergură internațională se bazează pe contribuția profesorului Liviu Petru Zăpărțan, fostul ambasador al României la Vatican:  ”. Domnul profesor est piatra unghiulara a acestei serii de evenimente pe care le inauguram astazi(…) Îmi doresc ca la Bistriţa să se spună lucruri care poate nu pot fi spuse peste tot” a mai spus Ioan Turc.

Urmăriți conferința la care a participat Lazăr Comănescu:

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu