Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița-Năsăud pe lista celor 8 județe care n-au încă aprobată lista de investiții prin ”Anghel Saligny”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Județul Bistrița-Năsăud nu are încă lista investițiilor din Programul Anghel Saligny aprobată de Ministerul Dezvoltării. În această situație se mai află doar 7 județe din țară, a confirmat la Bistrița ministrul dezvoltării, Cseke Attila. 

Ministrul Cseke Attila a susținut că  vor ajunge sa fie semnate în curând și primele contracte de finanţare din județ.

Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării finanțează  serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei, informează Ministerul pe pagina sa de facebook.

Ministrul zice ca 95 % din proiectele pe PNRR de autorități sunt finanțabile

În privința PNRR Ministrul Dezvoltării a spus că circa 95% dintre proiectele depuse pe cele trei apeluri finalizate din PNRR sunt eligibile, iar în trei cazuri s-au făcut chiar  plăţi către autorităţile publice locale. Am finalizat la Ministerul Dezvoltării cele trei apeluri de proiecte pe Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare (PNRR). Am avut trei apeluri de proiecte: pe “valul renovării” în valoare de 2,8 miliarde de euro, pe fondul local, componenta 10 – 2,7 miliarde de euro şi pe componenta 15 din PNRR, legat de construcţia de creşe noi – încă 300 de milioane de euro, deci aproape 6 miliarde de euro, şi suntem în momentul în care putem să spunem că toate cele 5.677 de proiecte depuse de către potenţialii beneficiari au fost evaluate de către specialiştii din Ministerul Dezvoltării. Aproape 95% din aceste proiecte sunt proiecte eligibile, unele dintre ele necesită clarificări care se vor face pe procedura legală în perioada imediat următoare.  Mai mult decât atât, avem trei obiective de investiţii la care am făcut şi plăţi efective, ceea ce înseamnă că banii din PNRR au ajuns în contul celor trei autorităţi locale”, a spus Cseke Atila care a explicat și că  în septembrie ar urma să fie lansat al doilea apel de proiecte pe PNRR.

Ministrul Dezvoltării,Cseke Attila a participat vineri, alături de  ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu și presedintele PSD Marcel Ciolacu  la inaugurarea lucrărilor de noii sali polivalentă din  Bistriţa, construită printr-o finanțare asigurată de  Compania Naţională de Investiţii şi  Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. Ministerul Dezvoltării a susținut investiția prin alocarea a  128,5 milioane de lei prin CNI.

Foto: facebook Cseke Attila

Share.

Lasă un comentariu