Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Pasajul subteran auto din zona Gării va demara anul viitor. Nu va semăna deloc cu cel de acum 40 de ani, promit autoritățile

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Anul viitor municipalitatea va demara construcția pasajului de trecere auto care va lega zona Gării de Târpiului, pe fostul amplasament al Centrului Intermodal, la care s-a renunțat. Pasajul de trecere nu va semăna deloc cu cel pietonal ridicat în urmă cu 40 de ani, promite primarul Ioan Turc. 

Proiectul care costă 42 de milioane de lei se va face cu bani din Programul guvernamental Anghel Saligny, investiția fiind aprobată recent. Contractul pentru studiul de fezabilitate al pasajului subteran de trecere auto va fi semnat în curând, la fel si cel pentru noua piață agroalimentară, aa nunțat Ioan Turc astăzi într-o conferință de presă:
Până la finalul acestei luni vom semna contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru pasajul subteran auto care va lega str. Gării de str. Tărpiului şi str. Industriei, precum şi pentru realizarea unei noi pieţe agroalimentare. Din motive obiective care ţin atât de cost, cât şi de soluţia tehnică, am renunţat la construirea Centrului intermodal şi am venit cu o soluţie mult mai bună din punct de vedere tehnico-economic. Pasajul auto subteran nu are nimic în comun cu pasajul pietonal construit în urmă cu 40 de ani. Prin Ordin de ministru, a fost alocată suma de aproximativ 42 milioane lei prin Programul Naţional „Anghel Saligny” a explicat Turc.

Turc a promis și că lucrările vor începe anul trecut: ”Anul viitor începem lucrările la pasaj. Tot anul viitor vom începe lucrările și pentru noua piaţă agroalimentară care va fi finanţată din bani de la bugetul local”, a mai anunțat primarul Ioan Turc.

Share.

About Author

Lasă un comentariu