Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Alegeri județene în doar trei minute la PSD BN în prezența lui Marcel Ciolacu: vot la pachet, unanimitate la presedinte si vicepreședinti. Radu Moldovan păstrează funcția de la partid, dar își mai anunță odată mostenitorul la Consiliul Județean

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

PSD Bistrița-Năsăud scrie istorie în materie de eficiență într-un scrutin intern după ce a reușit sâmbătă ”performanța” unică să-și voteze în mai puțin de 4 minute toată conducerea județeană pe următorii 4 ani, fără buletine de vot, cu  mâna ridicată de întreaga sală și cu vot la pachet. Toata conferința judeteană a ținut două ore si 20 de minute: sub 10 minute au durat toate alegerile structurilor, restul au fost discursurile. Majoritatea, laudative la adresa lui Radu Moldovan. 

Nimeni nu a avut contracandidat, așa că toate funcțiile s-au votat la pachet, așa cum s-a stabilit în culise și cu unanimitate. Radu Moldovan, liderul de 15 ani în funcție rămâne președinte și pe următorii 4 ani însă nu și la Consiliul Județean, unde a insistat sa-i predea deputatului Bogdan Ivan, fostul său purtător de cuvânt vreme de 8 an, ștafeta funcției. De altfel Ivan a ținut și discursul cu proiectul partidului pentru următorii 4 ani, care include recâștigarea celor două orașe, Bistrița și Năsăud si evident președinția Consiliului Județean.

Filiala BN are acum doi primvicepreședinți: pe primarul din Beclean Nicolae Moldovan care a fost până acum presedinte executiv al filialei (funcție desființată de noul statut) și  pe tânărul deputat Bogdan Ivan. Vicepresedinți au devenit deputatul Daniel Suciu, vicepreședintele Camerei Deputaților, senatorul Ioan DENES, secretarul de stat de la Ministerul Dezvoltării, Monica Săsărman (ex-PNL), Mihaela Ivan, ultima purtătoare de cuvânt a lui Radu Moldovan, Vasile Borș, primarul din Maieru, Camelia Tabără, vicepresedinta de la Consiliul Județean, primarii Vasile Șut, Paul Știr, Vasile Vermeșan, Nicolae Bușcoi,  dar și nou intrata dr Mihaela Albu, medic de chirurgie plastică, Diana Corniș.

Alte 2 minute pentru funcțiile alese de noua conducere

Funcțiile de secretar general, purtător de cuvânt și trezorier, dar si comisiile de etică au fost desemnate după același tipar, tot în două minute. De data aceasta președintelereales a propus și sala a votat, evident  în unanimitate.  Secretar general rămâne primarul din Lechința, Romeo Florian, iar trezorier Marius Bor, director de sucursala bancara. Purtătorul de cuvânt al filialei va fi Daniel Suciu.

La Conferința județeană a filialei Bistrița-Năsăud au participat președintele PSD Marcel Ciolacu, secretarul general Paul Stănescu și ministrul Alexandru Rafila. La alegerile PSD au fost prezenți și au ținut discursuri: liderul PNL Bistrița-Năsăud, primarul Ioan Turc, subprefectul Decsei Atilla, presedintele judetean al UDMR, Dan Ciobanică, presedintele Verzilor și pe Silviu Rus, presedintele Ecologiștilor.

Radu Moldovan a încercat sa justifice în discursul final și de ce s-au grăbit de tare: i-ar fi promis lui Marcel Ciolacu ca termină alegerile, cu tot cu discursuri în două ore. ” daca nu se lungea cu discursul Bogdan Ivan, ne încadram în două ore”  a spus acesta. Însă cu tot cu comisiile interne votul unanimitatilor  n-a durat 10 minute: restul au fost discursurile.

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Motto:
    “Banii vorbesc, banii vorbesc
    Unii te ridica, altii te lovesc.
    Banii nu tac, banii se fac
    Totul e in mana lor,
    Banii vorbeeeesc.”
    (Holograf- https://www.youtube.com/watch?v=TZVxxLajNuI)
    Referitor la situatia câştigurilor salariale medii nete din România judetul Bistrița-Năsăud se află in coada clasamentului.
    Conform datelor pe anul 2021, publicate recent de Institutul National de Statistică (INS), un numar de 36 de județe s-au situat sub media pe economie care a fost de 3416 lei (100%). Cele mai reduse valori ale salariului mediu net au fost consemnate în judetul Teleorman cu 2.579 lei, ( -24,5%) urmat de Bistrița-Năsăud cu 2.644 lei,( -22,6%), Vrancea cu 2.648 lei, (-22,5%), Covasna cu 2.677 lei, (-21,6%) și Harghita cu 2.687 lei, (-21,3% mai puţin decât media pe economie).
    Cele mai mari valori ale câştigurilor salariale medii nete lunare pe 2021 s-au înregistrat în Bucureşti (4.755 lei, cu 39,2% peste media pe economie), urmat de judeţele Cluj (4.046 lei, +18,4%), Timiş (3.845 lei, +12,6%), Ilfov (3.489 lei, +2,1%) și Sibiu (3.442 lei, +0,8%). De remarcat că decalajul între maximul și minimul la nivel național s-a majorat de la +77,5% (București față de Harghita) în 2020 până la 84,4% în 2021 (București față de Teleorman).
    Situatia nu poate fi pusă pe seama pandemiei de COVID-19 , deoarece si inainte de pandemie Bistrița-Năsăud se afla printre judetele cu cele mai mici salarii din România, alături de Teleorman.
    Restul e cancan.

Lasă un comentariu