Parlamentarii din comisia de industrie a Camerei Deputaților și-au ținut timp de două zile, luni și marți, ședințe itinerantă în Bistrița la invitația colegului lor, deputatul Lorant Sas. Sedințele în teren ale deputaților din comisia de specialitate a inclus vizite în trei mari companii din Bistrița-Năsăud: TeraPlast Grup, Leoni și Rombat. Ei au dorit sa afle cum se adaptează cele trei mari companii, toate din categoria marilor angajatori, la criza energetică și cum sunt afectate de modificările fiscale.
Fost manager al unei mari companii înainte să ajungă parlamentar, Lorant Sas spune într-o postare pe facebook că i-a invitat pe colegii săi din toate partidele sa se întâlnească într-un alt cadru, mai puțin formal pentru a lua feedback de la cei afectați de de multe din deciziile luate ăn această comisie:
”Dincolo de “spectacolul” declarațiilor politice, mecanismul legislativ, care generează efecte asupra calității vieții tale în România, își desfășoară programul, mai puțin vizibil sau spectaculos, în cadrul Comisiilor de profil din forul legislativ național.
În calitate de membru al Comisiei pentru Industrii și Servicii a Camerei Deputaților, și pentru că provin din sectorul industrial privat bistrițean, am invitat colegii deputați din Comisie, de la toate partidele, să schimbe, pentru două zile, sala de ședințe din Casa Poporului cu atmosfera productivă din fabricile TeraPlast, Rombat și Leoni Bistrița.
Tuturor ne pasă de siguranța a mii de locuri de muncă pentru bistrițeni. Actuala criză energetică, precum și predictibilitatea fiscală, sunt preocupări importante ale managementului companiilor vizitate. Vom ține cont de tot ce am văzut și auzit în aceste zile” a scris deputatul Lorant Sas.


Cei de la Rombat au dat mai multe detalii despre întâlnirile cu deputații de la Comisia de Industrie: ”Astăzi echipa ROMBAT s-a întâlnit cu membrii Camerei Deputaților, Comisia de Industrii și Servicii. Aceștia au fost primiți de Alin Ioaneș, CEO ROMBAT, și împreună au dezvoltat subiecte referitoare la provocările existente și volatilitatea pieței din România.
Contextul geopolitic solicită reacții prompte și funcționale, iar vizita de astăzi este o confirmare a acestora. Am discutat despre provocările cu care ne confruntăm și posibile soluții, încercând să identificăm varianta oportună de a rămâne competitivi în actualul cadru legislativ.
Salutăm implicarea autorităților în identificarea acestor soluții și susținerea mediului de afaceri.” au scris comunicatorii de la ROMBAT.

