Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Surpriza din perete: un întreg arsenal cu puști, grenade ofensive și cartușe, descoperite în peretele unei case din Nimigea.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pirotehniștii de la ISU Bistrița-Năsăud au fost solicitați să intervină pentru a neutraliza un adevărat arsenal de muniție neexplodată descoperită în peretele unei case din Mintiu, comuna Nimigea. O minune a făcut ca la demolare să nu se producă o nenorocire de la grenadele descoperite în număr mare.

Arsenalul format din 10 grenade ofensive, trei arme si 18 cartușe a fost depistat în momentul în care casa, în pereții căreia  stăteau ascunse de zeci de ani armele si muniția, era pe punctul sa fie demolată  Descoperirea periculosului arsenal a oprit demolarea, fiind chemați pirotehniștii ISU.

Pentru că muniția asanată este foarte periculoasă la manipulare, transport și depozitare, pirotehniștii au decis să o distrugă pe un teren din apropierea locului descoperirii acesteia. ”Misiunea a fost executată cu sprijinul polițiștilor, jandarmilor și a autorităților locale din comuna Nimigea” precizează ISU.

Recomandari ISU pentru descoperiri de muniție neexplodată

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniție neexplodata, pirotehnicienii bistrițeni recomandă respectarea următoarele reguli şi măsuri de siguranță:

  1. anunţaţi de urgenţă organele competente prin apelarea numărului unic de urgență 112.
  2. nu atingeţi, nu loviţi şi nu mişcaţi muniţia descoperită;
  3. nu introduceţi în foc muniţiile şi nu faceţi foc în apropierea lor;
  4. nu aruncaţi la fier vechi şi nu predaţi la societăţile colectoare muniţiile descoperite;
  5. nu introduceţi în clădiri, încăperi sau locuinţe muniţii neexplodate;

6. nu încercaţi să demontaţi focoasele sau elementele componente

Share.

About Author

Lasă un comentariu